Τελευταία Νέα
Διεθνή

Παραδοχή Fauci: Οι ΗΠΑ χρηματοδοτούσαν το εργαστήριο της Wuhan για 5 χρόνια

Παραδοχή Fauci: Οι ΗΠΑ χρηματοδοτούσαν το εργαστήριο της Wuhan για 5 χρόνια
O Fauci αποκάλυψε ότι οι  ΗΠΑ χρηματοδότησαν με 600.000 δολάρια το Ινστιτούτο Ιολογίας της Wuhan, ώστε να μελετηθεί αν οι κορωνοϊοί της νυχτερίδας μπορούν να προσβάλουν τον άνθρωπο
Σε μία παραδοχή που προκαλεί ερωτήμτα προχώρησε ο επικεφαλής επιδημιολόγος των ΗΠΑ, Anthony Fauci.
O Fauci αποκάλυψε ότι οι  ΗΠΑ χρηματοδότησαν με 600.000 δολάρια το Ινστιτούτο Ιολογίας της Wuhan για πέντε χρόνια, ώστε να μελετηθεί αν οι κορωνοϊοί της νυχτερίδας μπορούν να προσβάλουν τον άνθρωπο.
Τα 600.000 δολάρια της δωρεάς της ΝIAID (National Institute of Allergy and Infectious Diseases) που διερευνά και καθορίζει τα μέτρα για τις μολυσματικές ασθένειες, επικεφαλής της οποίας είναι ο Fauci, διοχετεύθηκαν σε ένα γκρουπ ονόματι EcoHealth Alliance, το οποίο με τη σειρά του πλήρωσε το Ινστιτούτο Ιολογίας της Ουχάν για να εξετάσει το ρίσκο μετάδοσης του κορωνοϊού των νυχτερίδων στον άνθρωπο.
Το NIH διέκοψε τη χρηματοδότηση της EcoHealth Alliance τον Απρίλιο του 2020, στο αποκορύφωμα της πανδημίας, εν μέσω διαμαρτυρίες.

Πυρά Κίνας κατά Fauci

Eν τω μεταξύ, μαίνεται η κόντρα ΗΠΑ - Κίνας, με το Πεκίνο να εξαπολύει πυρά κατά του κορυφαίου Αμερικάνου λοιμωξιολόγου Antony Fauci σχετικά με την αλλαγή της στάσης του ως προς την προέλευση του κορωνοϊού.
Η πρόσφατη τοποθέτηση του Fauci ότι δεν αποκλείεται ο ιός να προήλθε από εργαστήριο και ότι πρέπει να γίνει μια διεθνής έρευνα σε συνδυασμό με την αποκάλυψη έκθεσης των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ, βάσει της οποίας αρκετοί Κινέζοι επιστήμονες του Εθνικού Εργαστηρίου Ιολογίας της Wuhan στην Κίνα νόσησαν και νοσηλεύτηκαν τον Νοέμβριο του 2019, πριν δηλαδή από τις 8 Δεκεμβρίου, όταν και η Κίνα ανακοίνωσε το πρώτο επίσημο κρούσμα covid, έχουν προκαλέσει την έντονη αντίδραση και οργή του Πεκίνου.
 «Οι ελίτ στις ΗΠΑ εκφυλίζονται περαιτέρω σε ηθική.
Ο Fauci είναι ένας από αυτούς» αναφέρει άρθρο γνώμης στην κινέζικη κρατική εφημερίδα Global Times ενώ άλλα δημοσιεύματα τον κατηγορούν ότι ψεύδεται κατά της Κίνας και ότι πρόδωσε τους Κινέζους επιστήμονες.
Παράλληλα η Κίνα απορρίπτει κατηγορηματικά την έκθεση των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών, αναφέροντας πως δεν έχει καμία επαφή με την πραγματικότητα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης