Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κομισιόν: Πρόστιμα για σύσταση καρτέλ σε BMW, Daimler και Volkswagen για τις «πράσινες» τεχνολογίες

Κομισιόν: Πρόστιμα για σύσταση καρτέλ σε BMW, Daimler και Volkswagen για τις «πράσινες» τεχνολογίες
Οι αυτοκινητοβιομηχανίες κατηγορούνται ότι συνεργάστηκαν για την αποφυγή του ανταγωνισμού στον τομέα των τεχνολογιών που μειώνουν τις εκπομπές ρύπων
Σχετικά Άρθρα

 Πρόστιμα σε BMW, Daimler και Volkswagen αναμένεται να επιβάλουν οι αντιμονοπωλιακές αρχές της Ε.Ε. με αντικείμενο τη σύσταση καρτέλ σε μία προσπάθεια να «μπλοκάρουν» τις τεχνολογίες που μειώνουν τις εκπομπές αερίων ρύπων από τα οχήματά τους, όπως επισημαίνεται σε αποκλειστικό τηλεγράφημα του Reuters την Τρίτη 25 Μαϊου 2021.

Συνεργασία

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία κατηγορεί τις τρεις αυτοκινητοβιομηχανίες ότι συνεργάστηκαν για την αποφυγή του ανταγωνισμού στον τομέα των τεχνολογιών που μειώνουν τις εκπομπές ρύπων, αναμένεται να επιβάλει τα πρόστιμα πριν τις καλοκαιρινές διακοπές, αναφέρει η ίδια πηγή.
Οι ευρωπαϊκές αρχές ανταγωνισμού είχαν προηγουμένως αναφέρει ότι η υπόθεση αφορά τον «κύκλο των πέντε», δηλαδή τις BMW, Daimler και τις VW, Audi και Porsche από τον όμιλο Volkswagen.
Η Daimler αναμένεται να γλιτώσει το πρόστιμο καθώς ενημέρωσε σε αρχικό στάδιο τις αρχές για τις παραβιάσεις, αναφέρει το Reuters.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης