Τελευταία Νέα
Διεθνή

Eurocontrol: Αναδρομολόγηση 100 πτήσεων στον εναέριο χώρο της Βαλτικής λόγω Λευκορωσίας

Eurocontrol: Αναδρομολόγηση 100 πτήσεων στον εναέριο χώρο της Βαλτικής λόγω Λευκορωσίας

Η ΕΕ θα αποκλείσει επίσης τον Λευκορωσικό αερομεταφορέα Belavia από την χρήση του ευρωπαϊκού εναέριου χώρου και των αεροδρομίων

Σχετικά Άρθρα

Την αναδρομολόγηση 100 πτήσεων ευρωπαϊκών και βρετανικών αερομεταφορέων που πραγματοποιούν πτήσεις πάνω από τον εναέριο χώρο της Λευκορωσίας σε ημερήσια βάση συστήνει η ευρωπαϊκή υπηρεσία ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας, Eurocontrol, η οποία επισημαίνει ότι καλύτερο θα ήταν να πραγματοποιούνται υπερπτήσεις πάνω από τις υπόλοιπες χώρες της Βαλτικής, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters την Τρίτη 25 Μαΐου 2021.
Οι ηγέτες της ΕΕ τη Δευτέρα 24 Μαΐου 2021 συμφώνησαν στον αποκλεισμό του εναέριου χώρου της Λευκορωσίας, αφού το Μινσκ εξανάγκασε προσγείωση πτήση της Ryanair την περασμένη Κυριακή 23 Μαϊου 2021.
Οι αρχές της Λευκορωσίας συνέλαβαν τον αντιπολιτευόμενο δημοσιογράφο Roman Protasevich πυροδοτώντας τη διεθνή κατακραυγή και σημαντικές ανιιδράσεις.

Διακοπή υπερπτήσεων

Η ΕΕ θα αποκλείσει επίσης τον Λευκορωσικό αερομεταφορέα Belavia από τον ευρωπαϊκό εναέριο χώρο και τα αεροδρόμια.
Η Lufthansa, η KLM, η SAS, η Air France, η LOT και η Singapore Airlines ήταν μεταξύ αερομεταφορέων που ανακοίνωσαν ότι θα σταματήσουν τις υπερπτήσες επάνω από τη Λευκορωσία.
«Οι αεροπορικές εταιρείες που αποφεύγουν τον εναέριο χώρο της Λευκορωσίας ενδέχεται να έχουν καθυσταρήσεις και υψηλότερο κόστος όσο αφορά τ καύσιμα, ανάλογα με τη διαδρομή.
Οι διαδρομές μεγάλων αποστάσεων θα επηρεαστούν γενικά σχετικά λιγότερο», δήλωσε ο Eurocontrol στο Reuters.

Νέες διαδρομές

Υπογράμμισε ότι γίνονται περίπου 400 υπερπτήσεις της Πολιτικής Αεροπορία πάνω από τη Λευκορωσία κάθε μέρα, συμπεριλαμβανομένων 300 πτήσεων στα αεροδρόμια της χώρας από τις οποίες περίπου 100 εκτελούνται από αερομεταφορείς της ΕΕ ή της Βρετανίας.
«Τα πιο αποτελεσματικά δρομολόγια για την πλειονότητα των αερομεταφορέων που πετούν πάνω από τη Λευκορωσία θα είναι η αναδρομολόγηση των πτήσεων μέσω των κρατών της Βαλτικής», δήλωσε ο Eurocontrol.

Αεροδρόμια

Ο Eurocontrol εισπράττει τέλη υπερπτήσεων για τη Λευκορωσία, τα οποία ανήλθαν σε 85 εκατομμύρια ευρώ το 2019, επισημαίνει το πρακτορείο Reuters.
Θα επηρεαστούν επίσης περίπου 20 αεροδρόμια της ΕΕ, από τη Λάρνακα έως το Ελσίνκι, που εξυπηρετούν πτήσεις της Belavia προς ή από τη Λευκορωσία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης