Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αυστρία: Απαγόρευση απευθείας πτήσεων από την Βρετανία - Συναγερμός για την ινδική μετάλλαξη

Αυστρία: Απαγόρευση απευθείας πτήσεων από την Βρετανία - Συναγερμός για την ινδική μετάλλαξη
Η απόφαση της Αυστρίας έρχεται λίγες ημέρες μετά τις απαγορεύσεις που ανακοίνωσε η Γερμανία για τους Βρετανούς
Σχετικά Άρθρα
Συναγερμός για τη μετάδοση της ινδικής μετάλλαξης έχει σημάνει στην Αυστρία, με αποτέλεσμα την εκ νέου απαγόρευση των απευθείας πτήσεων από το βρετανικό έδαφος, όπως μετέδωσε σήμερα το αυστριακό πρακτορείο ειδήσεων APA.
Η Βρετανία προστέθηκε στην αυστριακή λίστα των «χωρών με παραλλαγές του ιού», όπου βρίσκονται η Βραζιλία, η Ινδία και η Νότια Αφρική. Οι αφίξεις από τις χώρες αυτές περιορίζονται σε μικρό αριθμό περιπτώσεων, αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου.

«Μόνο αυστριακοί πολίτες και άτομα που κατοικούν ή συνήθως κατοικούν στην Αυστρία μπορούν να εισέλθουν στην χώρα», αναφέρεται στη ανακοίνωση στην οποία διευκρινίζεται ότι η είσοδος από την Βρετανία θα επιτρέπεται επίσης για ανθρωπιστικούς λόγους ή για επισκέψεις εθνικού συμφέροντος.
Αν και οι κανόνες περί εισόδου στο αυστριακό έδαφος τίθενται σε εφαρμογή από σήμερα, η απαγόρευση των απευθείας πτήσεων θα ισχύσει από την 1η Ιουνίου, όπως μεταδίδει το Reuters.
Το αυστριακό υπουργείο Υγείας κάνει ειδική αναφορά στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και την Υγειονομική Υπηρεσία της Αγγλίας που έχουν χαρακτηρίσει την παραλλαγή B.1.617.2 , που εντοπίσθηκε αρχικά στην Ινδία, «παραλλαγή πρόξενο ανησυχίας».
Στο παρελθόν, αντίστοιχα μέτρα είχαν επιβληθεί εξαιτίας του υψηλού αριθμού των κρουσμάτων της Covid-19 ή της διάδοσης συγκεκριμένου στελέχους του κορωνοϊού στη Βρετανία.
Τα κρούσματα της ινδικής παραλλαγής του ιού αυξάνονται στη Βρετανία, αν και οι δείκτες της επιδημίας παραμένουν σε χαμηλά επίπεδα.
Ωστόσο, οι εστίες της B.1.617.2 αυξάνονται με ταχύτητα.
Η Αυστρία εντόπισε περιορισμένο αριθμό κρουσμάτων της ινδικής παραλλαγής στο έδαφός της και οι γενικοί δείκτες της επιδημίας βρίσκονται σε πτώση.


Ταξιδιωτικοί περιορισμοί και από τη Γερμανία

Η απόφαση της Αυστρίας έρχεται λίγες ημέρες μετά τις απαγορεύσεις που ανακοίνωσε η Γερμανία για τους Βρετανούς.
Η Γερμανία επέβαλε ταξιδιωτικούς περιορισμούς από την Κυριακή 23 Μαΐου 2021, λόγω της ταχείας εξάπλωσης της ινδικής μετάλλαξης του κορωνοϊού.
Οι ταξιδιώτες από το Ηνωμένο Βασίλειο θα πρέπει να μείνουν δύο εβδομάδες σε καραντίνα κατά την άφιξή τους στη Γερμανία, ακόμη και αν είναι αρνητικοί στον ιό, σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών.
Η Γερμανία κατατάσσει τη Μεγάλη Βρετανία ως «περιοχή παραλλαγής του ιού», την κατηγορία υψηλότερου κινδύνου, μετά από σύσταση του Ινστιτούτου Robert Koch (RKI), σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών. Η Γερμανίδα καγκελάριος Angela Merkel εξέφρασε τη βαθιά της ανησυχία για την εξάπλωση της μετάλλαξης που εντοπίστηκε για πρώτη φορά στην Ινδία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης