Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δικαιότερη διανομή εμβολίων κατά της covid ζητούν 6 κράτη της Λατινικής Αμερικής

Δικαιότερη διανομή εμβολίων κατά της covid ζητούν 6 κράτη της Λατινικής Αμερικής
Τουλάχιστον τα μισά εμβόλια παγκοσμίως έχουν γίνει σε πολίτες 5 κρατών
Σχετικά Άρθρα

Να υπάρξει δικαιότερη διανομή των εμβολίων κατά του κορωνοϊού ζητούν οι ηγέτες έξι χωρών της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής.
«Απευθύνουμε θερμή έκκληση στις χώρες που διαθέτουν πλεόνασμα δόσεων, ή έχουν ήδη εμβολιάσει τον πληθυσμό που διατρέχει μεγαλύτερο κίνδυνο, να θέσουν σε εφαρμογή μέτρα προκειμένου τα πλεονάσματα αυτά να διανεμηθούν δίκαια και άμεσα» αναφέρουν σε κοινή ανακοίνωσή τους οι ηγέτες της Κόστα Ρίκα, της Αργεντινής, του Μεξικό, του Ισημερινού, της Τζαμάικα και της Ουρουγουάης.
Είναι χαρακτηριστικό πως από τις περισσότερες από 1,3 δισεκατομμύρια δόσεις εμβολίων που έχουν ήδη χορηγηθεί σε παγκόσμια κλίμακα, πάνω από τις μισές έχουν γίνει σε πολίτες πέντε χωρών, που αντιπροσωπεύουν το 50% του παγκόσμιου ΑΕΠ.
«Κανένας μας δεν θα είναι ασφαλής προτού να είμαστε όλοι ασφαλείς.
Η αντιμετώπιση της πανδημίας (...) δεν θα είναι δυνατή παρά μόνο αφού φθάσουν εμβόλια στους ευάλωτους πληθυσμούς σε όλο τον κόσμο.
Συνολικά, οι χώρες με τα χαμηλότερα εισοδήματα δεν έχουν λάβει παρά το 0,3% των δόσεων που έχουν χορηγηθεί παγκοσμίως»
Η ταυτοποίηση νέων και πιο επικίνδυνων παραλλαγών του νέου κορωνοϊού στοιχειοθετεί το γεγονός ότι ο εμβολιασμός μεμονωμένα, κατά χώρα, είναι στρατηγική ελάχιστα αποτελεσματική για να βγούμε από την οξεία φάση της πανδημίας» τονίζουν οι έξι ηγέτες, εκφράζοντας θέσεις που έχουν διατυπώσει πρόσφατα και οι επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας αλλά και του ΟΗΕ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης