Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε αποκλεισμό του εναέριου χώρου της Λευκορωσίας προχωρούν πολλές αεροπορικές εταιρείες

Σε αποκλεισμό του εναέριου χώρου της Λευκορωσίας προχωρούν πολλές αεροπορικές εταιρείες

Την αρχή έκανε η γερμανική Lufthansa με την ανακοίνωση ότι διακόπτει τις πτήσεις της επάνω από τον εναέριο χώρο της Λευκορωσίας

Σχετικά Άρθρα

Μία μετά την άλλη πλήθος αεροπορικές εταιρίες ανακοινώνουν ότι θα παρακάμπτουν τον εναέριο χώρο της Λευκορωσίας μετά την πρωτοφανή κίνηση του καθεστώτος Lukashenko να υποχρεώσει αεροσκάφος της Ryanair να προσγειωθεί στο Μινσκ προκειμένου να συλληφθεί ο 26χρονος δημοσιογράφος Roman Protasevich, όπως μεταδίδουν διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία την Δευτέρα 24 Μαϊου 2021.

Ανακοινώσεις

-Ήδη, η γερμανική Lufthansa ανακοίνωσε ότι διακόπτει τις πτήσεις της στον εναέριο χώρο της Λευκορωσίας: «Λόγω της παρούσης κατάστασης, διακόπτουμε προς το παρόν τις επιχειρήσεις μας στον εναέριο χώρο της Λευκορωσίας», ανέφερε η γερμανική εταιρεία σε ανακοίνωσή που έστειλε προς το Γαλλικό Πρακτορείο.
-Σε ανάλογη τοποθέτηση προχώρησαν επίσης οι Σκανδιναβικές Αερογραμμές (SAS) που θα ανασχεδιάσουν τις δύο εβδομαδιαίες πτήσεις από το Όσλο στο Κίεβο, παρακάμπτοντας τον εναέριο χώρο της Λευκορωσίας.
«Η ασφάλεια παραμένει πάντοτε η ύψιστη προτεραιότητά μας.
Παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις σε συνδυασμό με τις σκανδιναβικές και ευρωπαϊκές αεροπλοϊκές αρχές», προσέθεσε η SAS.
-Νωρίτερα, και η Λετονική AirBaltic ανακοίνωσε ότι αποφάσισε να αποφεύγει την είσοδο στον λευκορωσικό εναέριο χώρο έως ότου η κατάσταση ξεκαθαρίσει είτε ληφθεί μία απόφαση από τις αρχές.
-Η Avia Solutions Group, με έδρα την Κύπρο, επίσης δημοσιοποίησε ότι οι εταιρίες της στη Βαλτική δεν θα χρησιμοποιούν τον εναέριος χώρο της Λευκορωσίας, ενώ και η χαμηλού κόστους Ουγγρική Wizz Air (WZZAF) ανακοίνωσε παράκαμψη του ίδιου εναερίου χώρου
-Τέλος και η αεροπορική εταιρεία KLM, η ολλανδική θυγατρική της Air France-KLM θα διακόψει προσωρινά τις πτήσεις της πάνω από τον εναέριο χώρο της Λευκορωσίας, ανακοίνωσε απόψε. Το ολλανδικό πρακτορείο ANP μετέδωσε αυτήν την πληροφορία λίγη ώρα αφότου ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας Mark Rutte κάλεσε όλες τις αεροπορικές εταιρείες στην Ευρώπη να αποφεύγουν τον εναέριο χώρο της Λευκορωσίας.
Από την πλευρά του, ο ευρωπαϊκός Οργανισμός για την Ασφάλεια της Αεροναυτιλίας (Eurocontrol) ανέφερε σήμερα ότι εργάζεται με σκοπό να βοηθήσει τις αεροπορικές εταιρείες να παρακάμψουν τον εναέριο χώρο της Λευκορωσίας, εφόσον το επιθυμούν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης