Τελευταία Νέα
Διεθνή

Von der Leyen (ΕΕ): Ισχυρή απάντηση στην «απολύτως απαράδεκτη» αεροπειρατεία

Von der Leyen (ΕΕ): Ισχυρή απάντηση στην «απολύτως απαράδεκτη» αεροπειρατεία
Την ανάγκη να υπάρξει «ισχυρή απάντηση στην «απολύτως απαράδεκτη» αεροπειρατεία της Λευκορωσίας υπογράμμισε η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ursula von der Leyen

Την ανάγκη να υπάρξει «ισχυρή απάντηση στην «απολύτως απαράδεκτη» αεροπειρατεία της πτήσης της Ryanair από τις αρχές της Λευκορωσίας, υπογράμμισε η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ursula von der Leyen, προσερχόμενη στη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες.
Η von der Leyen είπε ότι η Σύνοδος θα εστιάσει στις εξωτερικές σχέσεις της ΕΕ και ακόμα περισσότερο στο θέμα της Λευκορωσίας.
Χαρακτήρισε «εξοργιστική» τη συμπεριφορά του Μινσκ και τόνισε ότι ο Πρόεδρος Lukashenko πρέπει να καταλάβει ότι θα υπάρξουν «σοβαρές συνέπειες».
Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι υπάρχουν στο τραπέζι διάφορες επιλογές για κυρώσεις κατά της Λευκορωσίας, τόσο κατά προσώπων που έχουν εμπλακεί με την αεροπειρατεία, αλλά και κατά επιχειρήσεων και οικονομικών οντοτήτων που χρηματοδοτούν το καθεστώς Lukashenko.
Παράλληλα, η Πρόεδρος της Επιτροπής τόνισε ότι εξετάζονται κυρώσεις κατά του αεροπορικού τομέα της Λευκορωσίας.
Κατέληξε, λέγοντας ότι ο Λευκορώσος δημοσιογράφος, Roman Protashevic πρέπει να απελευθερωθεί άμεσα.
«Θα ασκήσουμε πίεση στο καθεστώς μέχρι να μάθει να σέβεται την ελευθερία των ΜΜΕ και του Τύπου», πρόσθεσε.
Σημείωσε, τέλος, ότι το ευρωπαϊκό επενδυτικό και οικονομικό πακέτο, ύψους 3 δισεκ. ευρώ, έχει παγώσει, μέχρι η Λευκορωσία να ξαναγίνει μια δημοκρατική χώρα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης