Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία για αεροπειρατεία: Δύσκολο να πιστέψουμε ότι η Ρωσία δεν εμπλέκεται στο περιστατικό

Βρετανία για αεροπειρατεία: Δύσκολο να πιστέψουμε ότι η Ρωσία δεν εμπλέκεται στο περιστατικό
Σχετικά Άρθρα

Η Βρετανία ανέφερε πως είναι δύσκολο να πιστέψει ότι η Ρωσία δεν εμπλέκεται, τουλάχιστον δίνοντας τη συγκατάθεσή της, στο περιστατικό της εξαναγκαστικής προσγείωσης αεροσκάφους της Ryanair στη λευκορωσική πρωτεύουσα, ωστόσο, το Λονδίνο δεν έχει ακόμη σαφείς αποδείξεις για εμπλοκή της Μόσχας.
Το επιβατικό αεροσκάφος της Ryanair, που κατευθυνόταν χθες από την Αθήνα στη Λιθουανία, υποχρεώθηκε να προσγειωθεί στο Μινσκ, με τη συνοδεία ενός μαχητικού MiG-29, για να συλληφθεί αντικαθεστωτικός δημοσιογράφος, ο 26χρονος Protasevich, μαζί με την συνταξιδιώτισσα και σύντροφό του.
Την ενέργεια αυτή πολλοί ηγέτες της ΕΕ χαρακτήρισαν «κρατική αεροπειρατεία».
Ερωτηθείς στο κοινοβούλιο από ένα βουλευτή για πιθανή εμπλοκή της Ρωσίας στο περιστατικό, ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών, D. Raab, είπε: «Δεν έχουμε καμία ξεκάθαρη λεπτομέρεια για αυτό».
«Θα είμαι προσεκτικός στο τι θα πω σε αυτό το σημείο, γιατί είναι πολύ δύσκολο να πιστέψουμε ότι αυτού του είδους η ενέργεια θα μπορούσε να γίνει χωρίς τουλάχιστον τη συγκατάθεση των αρχών στη Μόσχα, αλλά όπως είπα είναι ασαφές ακόμη».

Η Ρωσία, από την πλευρά της, κατηγόρησε τη Δύση για «υποκρισία» στην εξοργισμένη απάντησή της για την εκτροπή της πορείας του αεροσκάφους προς το Μινσκ.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης