Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Ο Erdogan «δοκιμάζει τα νερά» για αμερικανικές επενδύσεις – Τηλεδιάσκεψη με 20 κορυφαίες επιχειρήσεις

Reuters: Ο Erdogan «δοκιμάζει τα νερά» για αμερικανικές επενδύσεις – Τηλεδιάσκεψη με 20 κορυφαίες επιχειρήσεις

Ο Τούρκος πρόεδρος Tayyip Erdogan θα συνομιλήσει με στελέχη  από περίπου 20 μεγάλες αμερικανικές επιχειρήσεις την Τετάρτη 26 Μαΐου σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Reuters

Σχετικά Άρθρα

Με στελέχη από περίπου 20 κορυφαίες αμερικανικές επιχειρήσεις θα συνομιλήσει ο Τούρκος πρόεδρος Tayyip Erdogan την Τετάρτη 26 Μαΐου προκειμένου να συζητήσει πιθανές επενδύσεις στην Τουρκία, όπως μεταδίδει το Reuters επικαλούμενο τρεις πηγές, με την μια να αναφέρει ότι οι συναντήσεις αποτελούν ένα πρώτο βήμα ενόψει της συνάντησης τον Ιούνιο με τον Αμερικανό πρόεδρο Joe Biden, σύμφωνα με δημοσίευμα τη Δευτέρα 24 Μαΐου 2021.

Η οργάνωση

Οι πηγές, με γνώση της τηλεδιάσκεψης που θα γίνει στις 26 Μαΐου 2021, αναφέρουν ότι οργανώθηκε από το Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο, το γραφείο επενδύσεων της τουρκικής προεδρίας, την πρεσβεία της Τουρκίας και την Ένωση Επιμελητηρίων της Τουρκίας.
Μια άλλη πηγή διευκρινίζει ότι η αμερικανική κυβέρνηση δεν είχε συμμετοχή στον σχεδιασμό της τηλεδιάσκεψης.
Επίσης, δεν είναι ξεκάθαρο ποιες επιχειρήσεις θα συμμετάσχουν.

Η δοκιμή

«Είναι ένας τρόπος να γίνει μια δοκιμή με αμερικανικές επιχειρήσεις, ένα είδος προκαταρκτικών εργασιών πριν την συνάντηση κατά πρόσωπο με τον Biden» αναφέρει η πρώτη πηγή στο Reuters.
Η Άγκυρα «θέλει το εγχώριο και διεθνές κοινό να πάρει το μήνυμα ότι βασικά η Τουρκία είναι ένας σημαντικός εταίρος», αναφέρει η πηγή την οποία επικαλείται το δημοσίευμα.

Επιχειρηματικό κλίμα

Μια τέταρτη πηγή ανέφερε στο πρακτορείο ότι στελέχη των Microsoft και Netflix θα συμμετάσχουν στην τηλεδιάσκεψη, χωρίς αυτό να επιβεβαιωθεί από τις εταιρείες.
Μια διαφορετική πηγή ανέφερε ότι στη τηλεδιάσκεψη ο πρόεδρος Erdogan θα κάνει μια ομιλία και θα είναι διαθέσιμος να απαντήσει σε ερωτήσεις για τις επενδύσεις και το επιχειρηματικό κλίμα στην Τουρκία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης