Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Στα 300 δισ. ευρώ ή 9% του ΑΕΠ ο «λογαριασμός» της πανδημίας για την «ατμομηχανή» της Ευρωζώνης

Γερμανία: Στα 300 δισ. ευρώ ή 9% του ΑΕΠ ο «λογαριασμός» της πανδημίας για την «ατμομηχανή» της Ευρωζώνης
Στα 100 δισ. ευρώ διαμορφώθηκαν οι ζημίες για το πρώτο εξάμηνο του 2021 – Το πλήγμα των lockdowns θα χρειαστεί πολλά έτη για να επουλωθεί, επισημαίνει το ινστιτούτο IW Cologne
Σχετικά Άρθρα

Στο ύψος των 300 δισ. ευρώ αναμένεται να φτάσει ο «λογαριασμός» της πανδημίας για η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης, όπως προκύπτει από μελέτη του οικονομικού ερευνητικού κέντρου IW Cologne, την οποία επικαλείται δημοσίευμα του Bloomberg τη Δευτέρα 14 Μαΐου 2021.
Αποκλειστικά για το α’ εξάμηνο του 2021, το πλήγμα για την γερμανική οικονομία από τα περιοριστικά μέτρα υπολογίζεται σε περίπου 100 δισ. ευρώ το οποίο προστίθεται στο κόστος των δημοσιονομικών μέτρων που επιβλήθηκαν το 2020.

Οι πληγές

Σύμφωνα με το Ινστιτούτο, μάλιστα, αν και η αύξηση του ρυθμού των εμβολιασμών αφήνει περιθώρια ελπίδας για επιστροφή στην κανονικότητα, ο αντίκτυπος των lockdowns θα χρειαστεί πολλά χρόνια για να επουλωθεί, σημαδεύοντας μόνιμα το «σώμα» της γερμανικής οικονομίας.
«Θα χρειαστούν χρόνια για να εξισορροπηθούν οι ζημιές και οι δομικές στρεβλώσεις» δηλώνει χαρακτηριστικά ο διευθυντής του IW Cologne, Michael Huether.
«Το ποσοστό των εμβολισμένων πολιτών επιτέλους αυξάνεται και αυτό είναι ένα μήνυμα προς την οικονομία το οποίο δεν πρέπει να υποτιμάται», επισημαίνει.

Ύφεση

Το συνολικό αποτύπωμα της πανδημίας στη γερμανική οικονομία εκτιμάται ότι θα φθάσει στο 9% του ΑΕΠ ή αλλιώς στα 300 δισ. ευρώ.
Υπενθυμίζεται ότι το 2020, η οικονομική δραστηριότητα στη Γερμανία συρρικνώθηκε κατά 4,9%, αριθμός αισθητά χαμηλότερος σε σύγκριση με την ύφεση της Ευρωζώνης (-6,8%).

Πανδημία

Τη Δευτέρα (14/5), η Γερμανία εμφάνισε μόλις 62,5 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους, το χαμηλότερο επίπεδο από τον Φεβρουάριο του 2021.
Την ίδια ώρα, περίπου το 40% του πληθυσμού έχει κάνει τουλάχιστον τη μία δόση του εμβολίου, ενώ το 14% θεωρείται πλήρως εμβολιασμένο.
DAMAGE.PNG
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης