Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Υπό εξέταση οι αναφορές για καρδιακά προβλήματα σε μικρό αριθμό νέων που εμβολιάστηκαν

ΗΠΑ: Υπό εξέταση οι αναφορές για καρδιακά προβλήματα σε μικρό αριθμό νέων που εμβολιάστηκαν

Στις ΗΠΑ καρδιακό πρόβλημα φαίνεται να έχει εμφανιστεί κυρίως σε εφήβους και νεαρούς ενήλικες περίπου τέσσερις ημέρες μετά τη χορήγηση της δεύτερης δόσης τους είτε του εμβολίου της Moderna, είτε των Pfizer/BioNTech

Στο μικροσκόπιο των αμερικανικών Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) βρίσκονται αναφορές που κάνουν λόγο για ένα πολύ μικρό αριθμό εφήβων και νεαρών ενηλίκων που εμβολιάστηκαν κατά του κορωνοϊού και ενδέχεται να εμφάνισαν καρδιακά προβλήματα.
Τα CDC, όπως ανέφερε η New York Times το Σάββατο 22/5 επικαλούμενη την ομάδα ασφάλειας εμβολίων της υπηρεσίας, εξετάζουν αρκετές δεκάδες αναφορές ότι έφηβοι και νεαροί ενήλικες μπορεί να εμφάνισαν μυοκαρδίτιδα, μια φλεγμονή του καρδιακού μυός, μετά τον εμβολιασμό.
Πάντως, το Reuters δεν μπόρεσε άμεσα να επικοινωνήσει με τα CDC για να σχολιάσει το δημοσίευμα.
Για «σχετικά λίγες» περιπτώσεις που ενδέχεται να μην σχετίζονται καθόλου με τον εμβολιασμό, κάνει λόγο το δημοσίευμα, αναφέροντας μια ανακοίνωση της ομάδας ασφάλειας εμβολίων της αμερικανικής υπηρεσίας.
Με την εξέταση να βρίσκεται στα αρχικά στάδια, τα CDC δεν έχουν ακόμη προσδιορίσει αν υπάρχει οποιαδήποτε απόδειξη ότι τα εμβόλια προκάλεσαν τα καρδιακά προβλήματα, σύμφωνα με τους New York Times.

Προβλήματα σε νέους

Πάντως, καρδιακό πρόβλημα φαίνεται να έχει εμφανιστεί κυρίως σε εφήβους και νεαρούς ενήλικες περίπου τέσσερις ημέρες μετά τη χορήγηση της δεύτερης δόσης τους είτε του εμβολίου της Moderna, είτε των Pfizer/BioNTech, που είναι και τα δύο εμβόλια mRNA.
Στο μεταξύ, ήδη οι ΗΠΑ έχουν εγκρίνει τη χορήγηση του εμβολίου Pfizer/BioNTech για παιδιά ηλικίας 12 έως 15 ετών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης