Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επείγουσα προειδοποίηση: Τα γερμανικά νοσοκομεία ενδέχεται να κινδυνεύουν από χάκερ

Επείγουσα προειδοποίηση: Τα γερμανικά νοσοκομεία ενδέχεται να κινδυνεύουν από χάκερ
«Υπάρχει μεγάλη απειλή για τα νοσοκομεία» είπε ειδικός για την κυβερνοασφάλεια στη Γερμανία
Σχετικά Άρθρα

Ο επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Κυβερνοασφάλειας (BSI) της Γερμανίας Arne Schoenbohm, υποστήριξε ότι τα νοσοκομεία της χώρας ενδέχεται να κινδυνεύουν από επιθέσεις χάκερ, μετά τα παρόμοια επεισόδια που σημειώθηκαν στις ΗΠΑ και την Ιρλανδία.
«Υπάρχει μεγάλη απειλή για τα νοσοκομεία» είπε ο Schoenbohm, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Die Zeit.
Υπενθύμισε ότι τα γερμανικά νοσοκομεία έχουν στοχοποιηθεί από χάκερ στο παρελθόν ενώ εκτίμησε, ότι δεν υπάρχουν παρόμοιες ανησυχίες για την ασφάλεια άλλων κρίσιμων υποδομών, όπως για παράδειγμα των μονάδων παραγωγής πυρηνικής ενέργειας, αναφέρει το Reuters.
Σύμφωνα με τον Schoenbohm, η BSI ανέπτυξε μια σειρά κανόνων για να ενισχύσει την κυβερνοασφάλεια των νοσοκομείων, όμως θα χρειαστεί κάποιος χρόνος μέχρι να τεθούν σε εφαρμογή.
Στις 14 Μαΐου ο οργανισμός δημόσιας υγείας της Ιρλανδίας (HSE) ανακοίνωσε ότι το δίκτυο ηλεκτρονικών υπολογιστών του δέχτηκε επίθεση από χάκερ οι οποίοι ζητούσαν λύτρα ύψους 20 εκατομμυρίων δολαρίων.
Η ιρλανδική κυβέρνηση αρνήθηκε να πληρώσει το ποσό.
Στις ΗΠΑ έχουν σημειωθεί τέτοιες επιθέσεις σε υποδομές, με πιο πρόσφατη εκείνη στο δίκτυο της εταιρείας μεταφοράς καυσίμων Colonial Pipelines.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης