Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Γερμανία επιβάλλει νέους ταξιδιωτικούς περιορισμούς στη Βρετανία, λόγω της ινδικής μετάλλαξης

Η Γερμανία επιβάλλει νέους ταξιδιωτικούς περιορισμούς στη Βρετανία, λόγω της ινδικής μετάλλαξης
«Αυτή η παραλλαγή φαίνεται να είναι ακόμη πιο επιθετική από τη βρετανική μετάλλαξη», δήλωσε η Merkel
Σχετικά Άρθρα

Νέους περιορισμούς στους ταξιδιώτες από το Ηνωμένο Βασίλειο θα επιβάλλει η Γερμανία από την Κυριακή 23 Μαΐου 2021, λόγω της ταχείας εξάπλωσης της ινδικής μετάλλαξης του κορωνοϊού.
Οι ταξιδιώτες από το Ηνωμένο Βασίλειο θα πρέπει να μείνουν δύο εβδομάδες σε καραντίνα κατά την άφιξή τους στη Γερμανία, ακόμη και αν είναι αρνητικοί στον ιό, σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών.
Η Γερμανία κατατάσσει τη Μεγάλη Βρετανία ως «περιοχή παραλλαγής του ιού», την κατηγορία υψηλότερου κινδύνου, μετά από σύσταση του Ινστιτούτου Robert Koch (RKI), σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών.
Η Γερμανίδα καγκελάριος Angela Merkel εξέφρασε τη βαθιά της ανησυχία για την εξάπλωση της μετάλλαξης που εντοπίστηκε για πρώτη φορά στην Ινδία, όπως αναφέρει το Bloomberg.

Πιο μεταδοτική η ινδική μετάλλαξη

«Αυτή η παραλλαγή φαίνεται να είναι ακόμη πιο επιθετική από τη βρετανική μετάλλαξη», δήλωσε η Merkel μετά την Παγκόσμια Διάσκεψη Κορυφής για την Υγεία των G-20.
«Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί», πρόσθεσε η Γερμανίδα καγκελάριος.
Η Γερμανία πρόσφατα χαλάρωσε τα αυστηρά περιοριστικά μέτρα, μετά την υποχώρηση των κρουσμάτων κάτω από το 100 στις περισσότερες περιοχές.
Η Βρετανία είχε αποσυρθεί από τη γερμανική λίστα των επικίνδυνων περιοχών, μετά την ευρεία εμβολιαστική εκστρατεία και τα σκληρά μέτρα.
Η απόφαση να ταξινομηθεί εκ νέου η Βρετανία ως περιοχή υψηλότερου κινδύνου ενδέχεται να επηρεάσει την παρουσία της αντιπροσωπείας της Merkel στην τριήμερη σύνοδο κορυφής των G-7 στην Κορνουάλη, η οποία έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει στις 11 Ιουνίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης