Τελευταία Νέα
Διεθνή

Netanyahu (Ισραήλ): Επιτύχαμε τους επιχειρησιακούς στόχους κατά της Hamas στη Γαζα

Netanyahu (Ισραήλ): Επιτύχαμε τους επιχειρησιακούς στόχους κατά της Hamas στη Γαζα

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Benjamin Netanyahu απείλησε την παλαιστινιακή οργάνωση Hamas με «νέους κανόνες του παιχνιδιού» μετά την έναρξη ισχύος της κατάπαυσης του πυρός

 «Εξαιρετικά επιτυχημένο» χαρακτήρισε o Ισραηλινός πρωθυπουργός Benjamin Netanyahu το επιχειρησιακό σχέδιο του στρατού εναντίον παλαιστινιακών ενόπλων οργανώσεων, ανάμεσα τους η Hamas στη Λωρίδα της Γάζας, μετά την έναρξη ισχύος της κατάπαυσης του πυρός, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters την Παρασκευή 21 Μαΐου 2021.
«Πετύχαμε τους στόχους της επιχείρησης εξαιρετικά», δήλωσε ο Netanyahu σε δημοσιογράφους στο γενικό επιτελείο του στρατού στο Τελ Αβίβ το οποίο επισκέφθηκε για να ευχαριστήσει τους αξιωματικούς για την επιτυχία τους, έπειτα από 11 ημέρες πολύνεκρων εχθροπραξιών μεταξύ των ισραηλινών δυνάμεων και της ισλαμιστικής Hamas που ελέγχει στη Γάζα.

Τρομοκράτες

«Η Hamas δεν μπορεί πλέον να κρυφτεί», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός, σε δηλώσεις που μεταδόθηκαν ζωντανά στην τηλεόραση.
«Εξοντώσαμε περισσότερους από 200 τρομοκράτες, μεταξύ τους 25 υψηλόβαθμα στελέχη».
«Το ευρύ κοινό δεν γνωρίζει τα πάντα, ούτε η Hamas, αλλά όλα όσα πετύχαμε θα αποκαλυφθούν με την πάροδο του χρόνου», υποσχέθηκε.
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός απείλησε τη Hamas με «νέους κανόνες του παιχνιδιού» σε περίπτωση μελλοντικής στρατιωτικής δράσης, λίγες ώρες μετά την έναρξη της κατάπαυσης του πυρός μεταξύ των πλευρών.

H εξίσωση

Το Ισραήλ θα απαντήσει σκληρά σε νέες επιθέσεις με ρουκέτες από τη Λωρίδα της Γάζας, προειδοποίησε ο πρωθυπουργός.
«Αλλάξαμε την εξίσωση όχι μόνο όσον αφορά την επιχείρηση, αλλά και όσον αφορά το μέλλον», είπε.
Παίρνοντας τον λόγο μετά τον Netanyahu, ο υπουργός Άμυνας Μπένι Γκαντζ διαβεβαίωσε ότι όλοι οι «επιχειρησιακοί στόχοι επιτεύχθηκαν».
«Καταφέραμε πολύ σκληρό πλήγμα στη Hamas», δήλωσε ο Γκαντζ.
«Περιορίσαμε τις δυνατότητές της και τη φέραμε χρόνια πίσω».

Ο ρόλος της Αιγύπτου

Με αιγυπτιακή διαμεσολάβηση, το Ισραήλ και η Hamas ενέκριναν το απόγευμα της Πέμπτης (20/5) την εκεχειρία, η οποία τέθηκε σε ισχύ τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, για τον τερματισμό των εχθροπραξιών που άφησαν πίσω τους τουλάχιστον 243 νεκρούς στην παλαιστινιακή πλευρά, συμπεριλαμβανομένων 66 παιδιών και πολλών μαχητών της Hamas και της οργάνωσης Ισλαμικός Τζιχάντ, και δώδεκα νεκρούς στο Ισραήλ - ανάμεσά τους ένα εξάχρονο παιδί, μια 16χρονη έφηβη και ένας στρατιώτης.
«Εάν η Hamas νομίζει ότι θα δεχόμαστε να μας πυροβολεί, κάνει λάθος», δήλωσε ο Netanyahu.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης