Τελευταία Νέα
Διεθνή

Lagarde (ΕΚΤ): Δεδομένης της αβεβαιότητας, η διευκολυντική πολιτική θα είναι απαραίτητη τους επόμενους μήνες

tags :
Lagarde (ΕΚΤ): Δεδομένης της αβεβαιότητας, η διευκολυντική πολιτική θα είναι απαραίτητη τους επόμενους μήνες
Η επικεφαλής της ΕΚΤ εξέφρασε την εκτίμηση ότι η οικονομία της ευρωζώνης είναι σε διαδικασία ανάκαμψης
Σχετικά Άρθρα
Την ανάγκη διατήρησης των μέτρων στήριξης για την οικονομία της ευρωζώνης από την ΕΚΤ, υπογράμμισε η Christine Lagarde.
«Δεδομένης της αβεβαιότητας, οι διευκολουντικές πολιτικές είναι απαραίτητες για τους επόμενους μήνες» δήλωσε η επικεφαλής της ΕΚΤ.
Η ίδια εξέφρασε την εκτίμηση ότι η οικονομία είναι σε διαδικασία ανάκαμψης αλλά «η ανάκαμψη παραμένει αβέβαιη».
Σύμφωνα με τη Lagarde, η ευρωζώνη θα επιστρέψει στα προ κορωνοϊού επίπεδα το 2022.

Νωρίς...

«Είναι ιδιατερα νωρίς και είναι πραγματικά περιττό να συζητάμε μακροπρόθεσμα ζητήματα», υπογράμμισε η Lagarde σε συνέντευξη Τύπου στη Λισαβόνα την Παρασκευή (21/5), απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το αν η οικονομική ανάκαμψη της Ευρώπης μπορεί να οδηγήσει την ΕΚΤ να μειώσει το ρυθμό αγοράς ομολόγων μέσω του έκτακτου προγράμματος αγοράς περιουσιακών στοιχείων PEPP.
«Η δέσμευσή μας όσον αφορά την Ευρωζώνη είναι να διατηρήσουμε ευνοϊκές τις συνθήκες χρηματοδότησης καθ ' όλη τη διάρκεια της περιόδου της πανδημίας», είπε.

Αγορές ομολόγων

Η επιτάχυνση των προγραμμάτων εμβολιασμού και η μείωση νέων κρουσμάτων προκάλεσαν τις αγορές χρέους να προεξοφλήσουν ότι η ΕΚΤ θα μπορούσε σύντομα να αρχίσει να συζητά για μείωση υποστήριξης της οικονομίας της Ευρωζώνης  μέσω της νομισματικής πολιτικής.
Η κεντρική τράπεζα αύξησε τις αγορές ομολόγων της αυτό το τρίμηνο  προκειμένου να αντιμετωπίσει το αυξανόμενο κόστος δανεισμού που οφείλεται στην ταχύτερη ανάκαμψη των ΗΠΑ.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΚΤ θα συνέλθει στις 10 Ιουνίου για να επανεξετάσει τις προβλέψεις για την οικονομίας της ζώνης του ευρώ.

Πληθωρισμός
.
Η Lagarde επανέλαβε επίσης την άποψή της ότι τα υψηλότερα επίπεδα του πληθωρισμού το 2021 θα αποδειχθούν προσωρινά.
Οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής θα πρέπει να παρακολουθήσουν την επιτάχυνση της αύξησης των τιμών, διότι οι βασικοί παράγοντες για τη ανατροφοδοτούμενη ανάπτυξη «σίγουρα δεν υφίστανται», σημείωσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης