Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιταλία: Εγκρίθηκαν επιπλέον μέτρα ενίσχυσης 40 δισ. ευρώ για νοικοκυριά και επιχειρήσεις

Ιταλία: Εγκρίθηκαν επιπλέον μέτρα ενίσχυσης 40 δισ. ευρώ για νοικοκυριά και επιχειρήσεις

Στον τομέα του τουρισμού θα διατεθούν 3,3 δισ. ευρώ, τα οποία προστίθενται στο 1,7 δισ. ευρώ που η κυβέρνηση της Ρώμης έχει ήδη εγκρίνει

Νέα μέτρα στήριξης, ύψους 40 δισεκατομμυρίων ευρώ, ενέκρινε η κυβέρνηση του Mario Draghi με στόχο την τόνωση της οικονομίας και την ενίσχυση νοικοκυριών και επιχειρήσεων που υπέστησαν οικονομικές συνέπειες λόγω της πανδημίας, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters την Πέμπτη 20 Μαΐου 2021.
Πρόκειται να στηριχθούν οικονομικά οι επιχειρήσεις που παρέμειναν κλειστές επί τουλάχιστον τέσσερις μήνες, ενώ οι ιταλικοί δήμοι θα μειώσουν για φέτος και το ύψος του τέλους απορριμμάτων.

Φόροι και τουρισμός

Μέχρι τις 30 Ιουνίου «παγώνουν» επίσης οι πληρωμές προστίμων και φόρων.
Για τον τομέα του τουρισμού θα διατεθούν 3,3 δισεκατομμύρια ευρώ, τα οποία προστίθενται στο 1,7 δισεκατομμύριο ευρώ που η κυβέρνηση της Ρώμης έχει ήδη εγκρίνει.

Εποχικοί

Παράλληλα, προβλέπονται επιπλέον προσθετές ενισχύσεις ύψους 737 εκατομμυρίων ευρώ για τους εποχικούς εργαζόμενους οι οποίοι έχασαν την δουλειά τους.
Συνολικά, για την αρωγή των ελεύθερων επαγγελματιών και επιχειρήσεων των οποίων ο τζίρος μειώθηκε ή μηδενίστηκε εξαιτίας της πανδημίας του covid 19, η κυβέρνηση Draghi αποφάσισε να διαθέσει στην φάση αυτή 15,4 δισ. ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης