Τελευταία Νέα
Διεθνή

Die Welt: Κανείς δεν πρόκειται να αναγνωρίσει μία συνθήκη της Τουρκίας με τη Χαμάς

Die Welt: Κανείς δεν πρόκειται να αναγνωρίσει μία συνθήκη της Τουρκίας με τη Χαμάς
«Kανείς δεν πρόκειται να αναγνωρίσει μία διεθνή συνθήκη με την τρομοκρατική οργάνωση Χαμάς», αναφέρει η γερμανική εφημερίδα
Σχετικά Άρθρα

Στο σενάριο της τουρκικής φιλοκυβερνητικής εφημερίδας Yeni Safak για μελλοντική συμφωνία ανάμεσα στην Άγκυρα και τη Χαμάς, που θα οριοθετεί Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (AOZ_ στην Ανατολική Μεσόγειο, αναφέρεται η γερμανική εφημερίδα Die Welt.
«Από τη στιγμή που η θαλάσσια οδός μεταξύ Τουρκίας και Γάζας στη Μεσόγειο κηρύσσεται κοινή (οικονομική) ζώνη Τουρκίας και Παλαιστίνης, η Άγκυρα θα μπορεί να προμηθεύει όπλα ή άλλα αγαθά χωρίς να δίνει λογαριασμό σε τρίτες χώρες.
Επιπλέον για την Τουρκία αυτή η οικονομική ζώνη θα είχε το πλεονέκτημα ότι δυσχεραίνει την κατασκευή αγωγού για το φυσικό αέριο που σχεδιάζουν το Ισραήλ, η Ελλάδα και η Κύπρος.
Ωστόσο, μέχρι στιγμής η συμφωνία δεν είναι παρά σχέδια επί χάρτου, γιατί υπάρχει ένα πρόβλημα: κανείς δεν πρόκειται να αναγνωρίσει μία διεθνή συνθήκη με την τρομοκρατική οργάνωση Χαμάς», αναφέρει η γερμανική εφημερίδα.

Τι ανέφερε η Yeni Safak

Εν μέσω εχθροπραξιών στη Λωρίδα της Γάζας, η Τουρκία «ονειρεύεται» ΑΟΖ με τη Παλαιστίνη.
«Μοντέλο Λιβύης στην Παλαιστίνη» είναι ο τίτλος της φιλοκυβερνητικής εφημερίδας Yeni Safak, όπου παρουσιάζεται κι ένας χάρτης όπου η Τουρκία ενώνεται με τη Λιβύη, ενώ αντίστοιχες βλέψεις υπάρχουν και για την Παλαιστίνη.
«Η υπογραφή συμφωνίας ΑΟΖ Τουρκίας – Παλαιστίνης μπορεί να αλλάξει ισορροπίες» αναφέρει η εφημερίδα.
Επίσης, ο απόστρατος ναύαρχος, Cihat Yaycı, προτείνει άμεση υπογραφή συμφωνίας με την Παλαιστίνη, που... θα χαλάσει και τα σχέδια της Ελλάδας και της Κύπρου.
«Εάν υπογραφεί αυτή η συμφωνία, θα διασφαλίσουμε ότι η Παλαιστίνη θα έχει δικαίωμα για φυσικό αέριο.
Καθώς υποστηρίζουμε την Παλαιστίνη, χαλάμε επίσης το παιχνίδι της Ελλάδας και της ελληνοκυπριακής πλευράς» επισημαίνει ο ίδιος.
«Αν και το Ισραήλ αντιτίθεται λόγω των συμμαχιών του στην Ανατολική Μεσόγειο, δεν θα αντιδράσει πολύ έντονα σε μια τέτοια συμφωνία που θα γίνει από την Παλαιστίνη.
Λαμβάνοντας υπόψη τα οφέλη τόσο στην Παλαιστίνη όσο και στην Ανατολική Μεσόγειο, είναι καιρός για μια τέτοια συμφωνία.
Αυτή η συμφωνία θα συμβάλει σημαντικά στη διεθνή αναγνώριση της Παλαιστίνης» αναφέρει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης