Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιταλία: Δεν μας ικανοποιούν οι προτάσεις για το Ευρωπαϊκό Σύμφωνο για τη Μετανάστευση και το Άσυλο

Ιταλία: Δεν μας ικανοποιούν οι προτάσεις για το Ευρωπαϊκό Σύμφωνο για τη Μετανάστευση και το Άσυλο

Χρειάζεται ευρωπαϊκός μηχανισμός όσον αφορά τον επαναπατρισμό των προσφύγων, επισήμανε η Ιταλίδα υπουργός Εσωτερικών Luciana Lamorgese

Σχετικά Άρθρα

Η δέσμη μέτρων που προτείνεται με το νέο Ευρωπαϊκό Σύμφωνο για τη Μετανάστευση και το 'Ασυλο δεν μας ικανοποιεί, τόνισε η υπουργός, η Ιταλίδα υπουργός Εσωτερικών Luciana Lamorgese η οποία αναφέρθηκε στο μεταναστευτικό και στη στάση της κυβέρνησης Draghi στο κύριας σημασίας αυτό θέμα, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters την Τετάρτη 19 Μαΐου 2021.
Η Lamorgese θα επισκεφθεί την Τυνησία στις 20/5 για συνομιλίες με την κυβέρνηση της βορειοαφρικανικής αυτής χώρας, μαζί με την Ευρωπαία Επίτροπο Εσωτερικών Υποθέσεων Ylva Johansson.

Εισροές

Η ίδια έκανε γνωστό ότι από την αρχή του 2021 αποβιβάσθηκαν στην Ιταλία 13.358 μετανάστες και πρόσφυγες, οι περισσότεροι εκ των οποίων προέρχονταν από τη Λιβύη (8.987) και από την Τυνησία (3.041).
Μόνον τις τελευταίες τρεις εβδομάδες έφτασαν στην Κάτω Ιταλία 3.500 μετανάστες και πρόσφυγες.

Βαλκανική Οδός

«Είμαι της άποψης ότι επείγει μια ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με κύρια αναφορά στη λεγόμενη Βαλκανική Οδό.
Ανταλλαγή απόψεων, η οποία ακόμη δεν έχει οριστεί.
Χρειάζεται ένας ευρωπαϊκός μηχανισμός, ο οποίος να διευκολύνει τους επαναπατρισμούς των μεταναστών, έπειτα από αίτημα των ενδιαφερόμενων κρατών», πρόσθεσε η Λαμορτζέζε.

Λιβύη

Η επικεφαλής του ιταλικού υπουργείου Εσωτερικών κρίνει, επίσης, «βασικής σημασίας τη διαδικασία σταθεροποίησης της Λιβύης, χώρα από την οποία καταγράφεται μια αδιάψευστη αύξηση των μεταναστευτικών ροών».
Σύμφωνα με ιταλικές διπλωματικές πηγές, τέλος, η κυβέρνηση Draghi έχει ζητήσει να συζητηθεί το μεταναστευτικό και το προσφυγικό, στην Ευρωπαϊκή Σύνοδο Κορυφής της 24ης και 25ης Μαίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης