Τελευταία Νέα
Διεθνή

Colonial Pipeline: Πράγματι, πληρώσαμε λύτρα 4,4 εκατ. δολάρια στους hackers - Δεν ακούσαμε το FBI

Colonial Pipeline: Πράγματι, πληρώσαμε λύτρα 4,4 εκατ. δολάρια στους hackers - Δεν ακούσαμε το FBI

Ο διευθύνων σύμβουλος της Colonial Pipeline Joseph Blount επιβεβαίωσε την καταβολή σε συνέντευξή του στη Wall Street Journal

Eπιβεβαίωσε η Colonial ότι κατέβαλε στους hackers 4,4 εκατομμύρια δολάρια σε λύτρα αφού υπέστη μια καταστροφική κυβερνοεπίθεση στα συστήματά της η οποία οδήγησε τον μεγαλύτερο αγωγό καυσίμων των ΗΠΑ εκτός σύνδεσης, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg την Τετάρτη 19 Μαΐου 2021 .
Ο διευθύνων σύμβουλος Joseph Blount επιβεβαίωσε την καταβολή των λύτρων σε συνέντευξή του στο Wall Street Journal, επισημαίνοντας ότι το ενέκρινε επειδή τα αρμόδια στελέχη της εταιρείας δεν ήταν σίγουρα πόσο άσχημα η επίθεση είχε πλήξει τα συστήματά της ή πόσο καιρό θα χρειαζόταν για να επιστρέψει ο αγωγός σε λειτουργία.

Αμφιλεγόμενη απόφαση

Το Bloomberg News ανέφερε την περασμένη εβδομάδα ότι η Colonial Pipeline κατέβαλε τα λύτρα στις 7 Μαΐου, λίγο αφότου οι hackers είχαν πραγματοποιήσει την επίθεση τύπου ransomware στα συστήματά της.
«Ξέρω ότι είναι μια εξαιρετικά αμφιλεγόμενη απόφαση», δήλωσε ο Blount στη συνέντευξη.
«Δεν το έκανα ελαφρά τη καρδία.
Θα παραδεχτώ ότι δεν ήμουν άνετός να καταβάλω χρήματα σε αυτούς τους ανθρώπους».
«Αλλά ήταν το σωστό να κάνουμε για τη χώρα», είπε.

Αντίθετο το FBI

Το FBI συμβουλεύει εταιρείες και άλλους οργανισμούς που αποτελούν στόχους επιθέσεων τύπου ransomware να μην υποχωρούν στους hackers, καθώς ενθαρρύνει περισσότερες επιθέσεις.
Οι Αμερικανοί Γερουσιαστές εξέφρασαν την απογοήτευσή τους την Τρίτη (18/5) επειδή η Colonial δεν τους ενημέρωσε για την απόφασή της.
«Είμαστε απογοητευμένοι που η εταιρεία αρνήθηκε να κοινοποιήσει συγκεκριμένες πληροφορίες σχετικά με την αναφερόμενη καταβολή λύτρων κατά τη σημερινή ενημέρωση», δήλωσε χθες δήλωσαν οι Γερουσιαστές Bennie Thompson και Carolyn Maloney.
«Προκειμένου το Κογκρέσο να νομοθετεί αποτελεσματικά όσον αφορά τις κυβερνοεπιθέσεις τύπου ransomware, χρειαζόμαστε αυτές τις πληροφορίες», επισήμαναν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης