Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Οι Ευρωπαίοι ηγέτες καλούν τη Βρετανία να σεβαστεί τα δικαιώματα των πολιτών της Ε.Ε.

Reuters: Οι Ευρωπαίοι ηγέτες καλούν τη Βρετανία να σεβαστεί τα δικαιώματα των πολιτών της Ε.Ε.
Τα σχόλια έρχονται εν μέσω ανησυχίας σχετικά με αναφορές ότι πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν τεθεί υπό κράτηση

Οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα καλέσουν τη Βρετανία να σεβαστεί τα δικαιώματα των πολιτών των κρατών-μελών της Ε.Ε., σύμφωνα με το προσχέδιο της δήλωσης στην οποία θα καταλήξουν στη Σύνοδο Κορυφής την επόμενη εβδομάδα, όπως μεταδίδει το Reuters.
«Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο καλεί το Ηνωμένο Βασίλειο να σέβεται την αρχή της απαγόρευσης των διακρίσεων μεταξύ των κρατών-μελών και των δικαιωμάτων των πολιτών της ΕΕ», αναφέρει το κείμενο, αντίγραφο του οποίου είδε το Reuters.
Τα σχόλια έρχονται εν μέσω ανησυχίας σχετικά με αναφορές ότι πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν τεθεί υπό κράτηση, μερικές φορές, σε κέντρα μετανάστευσης στη Βρετανία λόγω του τέλους της ελεύθερης κυκλοφορίας μετά την έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ένωση.
Ο Dacian Julien Ciolos, πρόεδρος της κύριας φιλελεύθερης ομάδας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, έγραψε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή την περασμένη εβδομάδα για να εκφράσει την ανησυχία του σχετικά με τα μέτρα κράτησης που είναι «σαφώς δυσανάλογα» και αποτελούν «σοβαρά εμπόδια» στις σχέσεις μεταξύ ΕΕ και Βρετανίας.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης