Τελευταία Νέα
Διεθνή

Παραιτήθηκε η υπουργός Οικογένειας της Γερμανίας λόγω «προβλημάτων» με το διδακτορικό της

Παραιτήθηκε η υπουργός Οικογένειας της Γερμανίας λόγω «προβλημάτων» με το διδακτορικό της
Η Franziska Giffey παραμένει υποψήφια του κόμματος για την Δημαρχία στις κρατιδιακές εκλογές

Την παραίτησή της ανακοίνωσε η υπουργός Οικογένειας της Γερμανίας, Franziska Giffey λόγω των «προβλημάτων» που διαπιστώθηκαν σε σχέση με την διδακτορική διατριβή της.
Σύμφωνα με πληροφορίες του περιοδικού Focus, η 43χρονη σοσιαλδημοκράτης (SPD), η οποία είναι Πρόεδρος της τοπικής οργάνωσης του Βερολίνου και υποψήφια Δήμαρχος – Κυβερνήτης του κρατιδίου της πρωτεύουσας, γνωρίζει ήδη ότι το Ελεύθερο Πανεπιστήμιο του Βερολίνου έχει αποφασίσει να αφαιρέσει τον διδακτορικό τίτλο της, ο οποίος της απονεμήθηκε το 2010.
Τον Φεβρουάριο του 2019 έγινε γνωστό για πρώτη φορά ότι η διατριβή της εξεταζόταν από το Πανεπιστήμιο, λόγω υποψίας για λογοκλοπή.
Η έρευνα ολοκληρώθηκε στο τέλος του ίδιου έτους με διατύπωση μομφής και η κυρία Giffey ανακοίνωσε έναν χρόνο αργότερα ότι στο εξής δεν επιθυμούσε να χρησιμοποιεί τον τίτλο.
Η έρευνα ωστόσο επαναλήφθηκε και κατέληξε στην ακύρωση του διδακτορικού της τίτλου.
Σύμφωνα πάντως με την εκπρόσωπο του SPD Βερολίνου, η Franziska Giffey παραμένει υποψήφια του κόμματος για την Δημαρχία στις κρατιδιακές εκλογές που θα πραγματοποιηθούν μαζί με τις ομοσπονδιακές βουλευτικές εκλογές στις 26 Σεπτεμβρίου.
Στις μέχρι τώρα δημοσκοπήσεις το SPD βρίσκεται στην δεύτερη θέση, περίπου τρεις μονάδες πίσω από τους Πράσινους.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης