Τελευταία Νέα
Διεθνή

Daily Sabah: Οι ευθύνες της Δύσης για τις επιθέσεις του Ισραήλ κατά των Παλαιστίνιων

Daily Sabah: Οι ευθύνες της Δύσης για τις επιθέσεις του Ισραήλ κατά των Παλαιστίνιων
«Γιατί όλοι δείχνουν στη Δύση όταν το Ισραήλ σκοτώνει πολίτες» είναι ο τίτλος άρθρου στην Daily Sabah
Σχετικά Άρθρα
Στο κάδρο των ευθυνών για τις επιθέσεις του Ισραήλ κατά των Παλαιστινίων βάζουν τη Δύση, τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.
«Γιατί όλοι δείχνουν στη Δύση όταν το Ισραήλ σκοτώνει πολίτες» είναι ο τίτλος άρθρου στην Daily Sabah, όπου μεταξύ άλλων αναφέρεται: «Κάθε φορά που οι Παλαιστίνιοι προσπαθούν να αντισταθούν στις απάνθρωπες πολιτικές και τις φρικαλεότητες του Ισραήλ, τιμωρούνται αυστηρά από την ισραηλινή κυβέρνηση και καταδικάζονται από τις δυτικές κυβερνήσεις».

Οι ισχυρισμοί του Ισραήλ

Ο αρθρογράφος επιχειρεί να αντικρούσει τους ισχυρισμούς του Ισραήλ για τους βομβαρδισμούς.
«Πρώτα από όλα η κυβέρνηση του Ισραήλ δίνει έμφαση στο δικαίωμα αυτοάμυνας και προσπαθεί να δικαιολογήσει τους βομβαρδισμούς της ως αντίποινα στις ρουκέτες από τη Χαμάς.
Το Ισραήλ δεν μπορεί να διεκδικήσει το δικαίωμα αυτοάμυνας για τα εδάφη που έκλεψε από τους Παλαιστίνιους και καταλαμβάνει εδώ και δεκαετίες.
Εφόσον, δεν υπάρχουν επίσημα σύνορα του Ισραήλ, δεν νόμιμο κράτος, αλλά μόνο τεχνητή πολιτική οντότητα» αναφέρεται στο ίδιο δημοσίευμα.

Οι ευθύνες της Δύσης

Ωστόσο, ο αρθρογράφος σχολιάζει ότι το πρόβλημα δεν είναι μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστινίων. «Στην πραγματικότητα, η σύγκρουση είναι μεταξύ των δυτικών δυνάμεων και του λαού της Μέσης Ανατολής.
Όλες οι αραβικές και μουσουλμανικές χώρες, αποδίδουν μεγάλη σημασία στο παλαιστιανιακό ζήτημα, αλλά δεν μπορούν να αλλάξουν την ισορροπία εξουσίας.
Ο λόγος είναι ότι η άλλη πλευρά της κρίσης δεν περιλαμβάνει μόνο το ισραηλινό κράτος.
Όλες οι δυτικές παγκόσμιες δυνάμεις κινητοποιούν πόρους στο Ισραήλ στις επιθέσεις του κατά των περιφερειακών λαών και κρατών. Γι 'αυτό όλες οι μουσουλμανικές χώρες που συνδυάζονται δεν μπορούν να ξεπεράσουν τα κράτη του Ισραήλ.
Πολλοί δυτικοί πολιτικοί, μεταξύ των οποίων και ο Αμερικανός πρόεδρος, Joe Biden, επανειλημμένα τονίζουν το δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα.
Είναι σαφές σε όλους ότι το κύριο μέλημα των δυτικών κυβερνήσεων δεν είναι μόνο η ασφάλεια του Ισραήλ αλλά και η προστασία των δυτικών συμφερόντων στη Μέση Ανατολή.
Το Ισραήλ είναι ένα αποικιακό σχέδιο των δυτικών ιμπεριαλιστικών δυνάμεων που επιβάλλονται στον λαό της Μέσης Ανατολής. Δηλαδή, το Ισραήλ είναι το φυλάκιο των δυτικών χωρών της περιοχής.
Για παράδειγμα, κατά τη διάρκεια ομιλίας στη Γερουσία των ΗΠΑ το 1986, τότε ο γερουσιαστής των ΗΠΑ Biden ομολόγησε τον απώτερο στόχο των ΗΠΑ, τονίζοντας ότι: "Είναι καιρός να σταματήσουμε να ζητούμε συγγνώμη για την υποστήριξή μας προς το Ισραήλ.
Δεν υπάρχει συγγνώμη.
Είναι η καλύτερη επένδυση 3 εκατ. δολ. που κάνουμε.
Εάν δεν υπήρχε Ισραήλ, οι ΗΠΑ θα έπρεπε να εφεύρουν ένα Ισραήλ για να προστατεύσουν τα συμφέροντά τους στην περιοχή"».
Capture_27.JPG

Η λευκή επιταγή της Δύσης

Παράλληλα, η Daily Sabah σχολιάζει ότι οι δυτικές χώρες έχουν δώσει στο Ισραήλ λευκή επιταγή «για να αντισταθμίσουν τις προηγούμενες αντισημιτικές πολιτικές και τις θηριωδίες τους εναντίον των εβραϊκών πληθυσμών, ειδικά κατά το πρώτο μισό του 20ού αιώνα».
Με άλλα λόγια -σύμφωνα με το ίδιος άρθρο- οι περισσότερες δυτικές κυβερνήσεις είναι όμηροι στα προηγούμενα εγκλήματά τους κατά του εβραϊκού λαού, δηλαδή στο ισραηλινό κράτος.
Συμπερασματικά, ο αρθρογράφος αναφέρει ότι «όσοι οι δυτικές κυβερνήσεις συνεχίζουν να δίνουν λευκή επιταγή στο Ισραήλ, το Ισραήλ θα συνεχίσει να επιτίθεται στους Παλαιστίνιους και να επεκτείνεται εις βάρος των περιφερειακών χωρών».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης