Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Ενίσχυση της ηλεκτροκίνησης με κίνητρα 174 δισ. δολαρίων σχεδιάζει ο Biden

ΗΠΑ: Ενίσχυση της ηλεκτροκίνησης με κίνητρα 174 δισ. δολαρίων σχεδιάζει ο Biden
Στα σχέδια, συμπεριλαμβάνονται επιχορηγήσεις για την κατασκευή εγκαταστάσεων που θα παράγουν τις ειδικές μπαταρίες, καθώς και κίνητρα για την αγορά πολυτελών ηλεκτροκίνητων οχημάτων από τους Αμερικανούς
Το σχέδιο για την παροχή οικονομικών κινήτρων ύψους 174 δισ. δολαρίων για την προαγωγή της ηλεκτροκίνησης αναμένεται να παρουσιάσει την Τρίτη 18 Μαΐου 2021 ο Αμερικανός πρόεδρος Biden, κατά τη διάρκεια επίσκεψης που θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στη μονάδα παραγωγής της Ford στο Μίσιγκαν, σύμφωνα με δημοσίευμα το Reuters την Τρίτη 18 Μαΐου 2021.

Εκπτώσεις και μπαταρίες

Στα σχέδια της κυβέρνησης Biden, συμπεριλαμβάνονται κρατικές επιχορηγήσεις για την κατασκευή εγκαταστάσεων που θα παράγουν μπαταρίες για τα ηλεκτροκίνητα οχήματα, όπως και κίνητρα για την αγορά πολυτελών οχημάτων αυτού του είδους από τους Αμερικανούς, σύμφωνα με το τελικό κείμενο του σχεδίου το οποίο επικαλείται το δημοσίευμα.
Άλλωστε από τα 170 δισ. δολάρια, η μερίδα του λέοντος θα αφορά τις λιανικές πωλήσεις, καθώς τα 100 δισ. δολάρια εξ αυτών θα προσφερθούν με τη μορφή εκπτώσεων στις αγορές των καταναλωτών.

Μηδενικοί ρύποι

Παράλληλα η Ουάσιγκτον προωθεί νέες φορολογικές πιστώσεις για τα οχήματα μεσαίας και βαριάς κατηγορίας με μηδενικούς ρύπους, για τα οποία ο Λευκός Οίκος υποστηρίζει ότι ασκούν σημαντική αρνητική συμβολή στην κακή ποιότητα της ατμόσφαιρας, ένα μέτρο το κόστος του οποίου έχει υπολογιστεί στα 10 δισ. δολάρια.

Φορτιστές και σχολικά λεωφορεία

Άλλα 15 δισ. δολάρια η κυβέρνηση επιδιώκει να διαθέσει για την κατασκευή 500.000 φορτιστών για ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα έως το 2030 (συμπεριλαμβανομένων αυτών που θα τοποθετηθούν σε συγκροτήματα κατοικιών και σε δημόσιους χώρους στάθμευσης), ενώ ακόμη 45 δισ. δολάρια θα κατευθυνθούν για την μετατροπή σε ηλεκτροκίνητα των σχολικών λεωφορείων και αυτών των δημόσιων συγκοινωνιών.
Το ίδιο σχεδιάζει να ακολουθήσει η Ουάσιγκτον αναφορικά και με τα υπόλοιπα κυβερνητικά οχήματα, όπως επί παραδείγματι για εκείνα της Ταχυδρομικής Υπηρεσίας

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης