Τελευταία Νέα
Διεθνή

HΠΑ: Παραμένουν τα προβλήματα στον αγωγό μεταφοράς καυσίμων της Colonial Pipeline

HΠΑ: Παραμένουν τα προβλήματα στον αγωγό μεταφοράς καυσίμων της Colonial Pipeline

Τα προβλήματα στο δίκτυο του αγωγού επηρεάζουν τη δυνατότητα των πελατών να ρυθμίζουν τη ροή των παραγγελιών καυσίμων μέσω του αγωγού

Σχετικά Άρθρα
Προβλήματα δικτύου που δεν επιτρέπουν στους πελάτες να έχουν πρόσβαση στις αποστολές και παραλαβές καυσίμων αντιμετωπίζει ο αγωγός της Colonial Pipeline, το μεγαλύτερο δίκτυο αγωγών μεταφοράς καυσίμων στις ΗΠΑ, το οποίο αποτέλεσε θύμα κυβερνοεπίθεσης πριν από δύο εβδομάδες, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg την Τρίτη 18 Μαϊου 2021.
Το σύστημα που επιτρέπει στους πελάτες να «κράτουν» χώρο στη γραμμή του δικτύου μεταφοράς καυσίμων της εταιρείας και να κάνουν αλλαγές στις παρτίδες που παραγγέλνουν είτε να λαμβάνουν ενημερώσεις σχετικά με τα καύσιμα που διακνούνται μέσω του συστήματος τέθηκε εκτός λειτουργίας την Τρίτη (16/5) το πρωί, σύμφωνα με πληροφορίες πελατών τις οποίες επικαλείται το δημοσίευμα.
Ο αγωγός φαίνεται να εξακολουθεί να λειτουργεί παρά τη διακοπή λειτουργίας αυτού του συστήματος, σύμφωνα με πηγές της εταιρείας

Παραγγελίες

Σε μεταγενέστερη ειδοποίηση προς τους χρήστες του δικτύου, η Colonial είπε ότι «αντιμετωπίζει επί του παρόντος ζητήματα δικτύου που επηρεάζουν την ικανότητα των πελατών να εισέρχονται στπ σύστημα και να ενημερώνουν για τις ποσότητες των καυσίμων που παραγγέλνουν» και ότι εργάζεται για την αποκατάσταση της εν λόγω λειτουργίας.
Οι πελάτες χρησιμοποιούν ένα σύστημα επικοινωνίας γνωστό ως Transport 4 για  την πρόσβαση στο δίκτυο της Colonial καθημερινά προκειμένου να διασφαλίζουν έγκαιρες παραλαβές και αποστολές διαφόρων τύπων καυσίμων.

Επίθεση ransomware

Το σύστημα αγωγών της Colonnial, ένα δίκτυο που μεταφέρει περίπου 2,5 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα επεξεργασμένων προϊόντων πετρελαίου όπως βενζίνη και ντίζελ στις πολιτείες της Ανατολικής Ακτή, είχε ξαναρχίσει να λειτουργεί στις 12 Μαΐου μετά από μια επίθεση ransomware το έθεσε εκτός λειτουργίας.
Τα βενζινάδικα από την Αλαμπάμα έως την Ουάσινγκτον βρέθηκαν χωρίς καύσιμα  εξαιτίας της μαζικής προσέλευσης και του πανκού που προκλήθηκε καθώς τα φορτηγά εργάζονται πυρετωδώς για να παραδώσουν βενζίνη από τον αγωγό στα καταστήματα λιανικής.
Το δίκτυο της  Colonial Pipeline
 relates to Colonial Pipeline Says Network Issues Affecting Shippersrelates to Colonial Pipeline Says Network Issues Affecting Shippers
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης