Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο Michael Burry, ο θρύλος του «μεγάλου σορταρίσματος» των subprimes... άνοιξε short θέση στην Tesla

Ο Michael Burry, ο θρύλος του «μεγάλου σορταρίσματος» των subprimes... άνοιξε short θέση στην Tesla

Η ιστορία του Burry έγινε ταινία το 2008 υπό τον τίτλο "The Big Short", με τον manager να ενσαρκώνει ο Christian Bale

Ο Michael Burry, ο επενδυτής που έγινε γνωστός για τη μεγάλη short θέση έναντι των ενυπόθηκων τίτλων κατά τη διάρκεια της χρηματοπιστωτικής κρίσης, ξαναχτύπησε: στοιχημάτησε εναντίον της Tesla του Elon Musk.

Η Scion Asset Management του Burry έχει short θέση 800.100 μετοχών έναντι του κατασκευαστή ηλεκτρικών αυτοκινήτων από τις 31 Μαρτίου, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν.
Michael_Burry.jpg

Το ράλι της Tesla

Οι μετοχές της Tesla έκλεισαν στο υψηλό όλων των εποχών, στα 883,09 δολάρια, στις 26 Ιανουαρίου, μετά από ένα ετήσιο ράλι περίπου 700%.
Έκτοτε έχασε το ένα τέταρτο της αξίας του έως τα τέλη Μαρτίου, ενώ μέχρι χτες, 17 Μαΐου 2021, σημειώνει απώλειες 35% από το ιστορικό υψηλό.
Η short θέση εναντίον της Tesla δεν είναι βέβαια η πρώτη του Burry.
Σε ένα tweet που έχει διαγραφεί από τις αρχές Δεκεμβρίου είχε αναφέρει ότι η εταιρεία του ήταν short στην Tesla, ενώ συμβούλεψε τον Musk να πουλήσει μετοχές για να συγκεντρώσει κεφάλαια, καθώς η μετοχή έφτασε «γελοία» επίπεδα.
tsla_7.png

Ζητούμενο η τιμή των short θέσεων

Όπως αναφέρουν αρκετοί αναλυτές, είναι αδύνατο να γνωρίζει η αγορά πότε η Scion του Burry άνοιξε τις short θέσεις εναντίον της Tesla, σε ποια τιμή και πόσο επένδυσε.
Η ενημέρωση ανέφερε ότι η θέση ήταν αξίας 534 εκατ. δολαρίων - ποσό που πιθανώς προήλθε πολλαπλασιάζοντας την τιμή της μετοχής της Tesla στις 31 Μαρτίου με τον αριθμό των μετοχών που άνοιξε η Scion.

"Η Tesla έχει μειωθεί κατά 14% από το τέλος του πρώτου τριμήνου, οπότε, αυτές οι θέσεις ήταν κερδοφόρες, αν και είναι αδύνατο να γνωρίζουμε με βεβαιότητα", δήλωσε ο Steve Sosnick, επικεφαλής αναλυτής της Interactive Brokers.
"Εκφράζει επίσης το είδος του σκεπτικισμού που πολλοί έχουν για την Tesla", πρόσθεσε.

Υπενθυμίζεται εδώ ότι η ιστορία του Burry έγινε ταινία το 2008 υπό τον τίτλο "The Big Short", με τον manager να ενσαρκώνει ο Christian Bale.

1-2BOo9wnkb3AsbgLT80HyLA.jpeg
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης