Διεθνή

Συμφωνία Γαλλίας, Γερμανίας, Ισπανίας για από κοινού ανάπτυξη της νέας γενιάς μαχητικών αεροσκαφών

Συμφωνία Γαλλίας, Γερμανίας, Ισπανίας για από κοινού ανάπτυξη της νέας γενιάς μαχητικών αεροσκαφών
Η Γαλλία, η Γερμανία και η Ισπανία ανακοίνωσαν ότι κατέληξαν σε συμφωνία για τα επόμενα βήματα της ανάπτυξης ενός νέου μαχητικού αεροσκάφους

Η Γαλλία, η Γερμανία και η Ισπανία ανακοίνωσαν σήμερα 17/5 ότι κατέληξαν σε συμφωνία για τα επόμενα βήματα της ανάπτυξης ενός νέου μαχητικού αεροσκάφους.
Πρόκειται για το μεγαλύτερο αμυντικό έργο της Ευρώπης με εκτιμώμενο κόστος άνω των 100 δισ. ευρώ (121,4 δισ. δολάρια).
Η Γαλλία συγκεκριμένα έχει χαρακτηρίσει το έργο της ανάπτυξης νέας γενιάς μαχητικών αεροσκαφών - επανδρωμένων και μη- κρίσιμο για την Ευρώπη προκειμένου να ενισχύσει την αυτονομία της άμυνάς της και να αντιμετωπίσει τον ανταγωνισμό από την Κίνα, τη Ρωσία και τις Ηνωμένες Πολιτείες.
Η επόμενη φάση ανάπτυξης για το Future Combat Air System (FCAS) αναμένεται να κοστίσει 3,5 δισ. ευρώ (4,25 δισ. δολάρια), τα οποία θα μοιραστούν εξίσου οι τρεις χώρες.
«Η Γαλλία, η Γερμανία και η Ισπανία αναπτύσσουν ένα από τα πιο σημαντικά εργαλεία για την προστασία της εθνικής κυριαρχία τους και της κυριαρχίας της Ευρώπης στον 21ο αιώνα», ανέφερε στο Twitter η υπουργός Ενόπλων Δυνάμεων της Γαλλίας, F. Parlie.
Η γαλλική Dassault Aviation, η γερμανική Airbus και η ισπανική Indra συμμετέχουν στο πρότζεκτ που έχει στόχο την ανάπτυξη της νέας γενιάς μαχητικών αεροσκαφών που θα αντικαταστήσουν τα γαλλικά Rafale και και τα γερμανο-ισπανικά Eurofighters από το 2040 και μετά.
Το ποσό θα καλύψει την οριστικοποίηση των σχεδίων τόσο του μαχητικού αεροσκάφους όσο και του μη επανδρωμένου αεροσκάφους μέχρι το 2024 και την κατασκευή των αντίστοιχων πρωτοτύπων, σύμφωνα με το γαλλικό υπουργείο Άμυνας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης