Τελευταία Νέα
Διεθνή

Blinken (ΥΠΕΞ ΗΠΑ): Δεν υπάρχουν στοιχεία ότι το κτίριο που βομβαρδίστηκε ήταν της Hamas

Blinken (ΥΠΕΞ ΗΠΑ): Δεν υπάρχουν στοιχεία ότι το κτίριο που βομβαρδίστηκε ήταν της Hamas
Το Ισραήλ δεν παρείχε κανένα αποδεικτικό στοιχείο ότι το κτίριο το οποίο βομβάρδισε ανήκε στη Hamas, ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Anthony Blinken
Σχετικά Άρθρα

Το Ισραήλ δεν παρείχε κανένα αποδεικτικό στοιχείο ότι το κτίριο το οποίο βομβάρδισαν και ισοπέδωσαν στη Γάζα οι στρατιωτικές δυνάμεις του στέγαζε υπηρεσίες της Hamas, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Anthony Blinken. 
Μιλώντας από την Κοπεγχάγη, όπου πραγματοποιεί επίσκεψη, ο YΠΕΞ των ΗΠΑ ανέφερε ότι ζήτησε από το Ισραήλ να «παράσχει» στοιχεία για την επίθεση στο κτίριο που στέγαζε τα γραφεία διεθνών ΜΜΕ, ιδίως του τηλεοπτικού δικτύου Al Jazeera και του αμερικανικού Associated Press. 
«Λίγο μετά την επίθεση, ζητήσαμε (από το Ισραήλ) πρόσθετες πληροφορίες σχετικά με την αιτιολογία του χτυπήματος», δήλωσε ο Blinken.
Αρνήθηκε, ωστόσο να δώσει περισσότερες πληροφορίες και, όπως είπε χαρακτηριστικά, «θα αποφανθούν οι αρμόδιοι».
Ο ισραηλινός στρατός, που είχε δώσει στους δημοσιογράφους του AP περίπου μία ώρα για να εκκενώσουν το κτίριο, ισχυρίστηκε ότι η Hamas το χρησιμοποιούσε ως γραφείο στρατιωτικών πληροφοριών και για την ανάπτυξη όπλων.
115232.jpg
Στο 13ώροφο οικοδόμημα, ένα από τα παλαιότερα της Γάζας, είχε συνολικά 60 ενοίκους, συμπεριλαμβανομένων γραφείων εταιρειών πολυμέσων, νομικών εταιρειών και ιατρείων.
Τα γραφεία της Mayadeen Company, ο ραδιοφωνικός σταθμός Voice of Prisoners και το D Media Media Center ήταν μεταξύ των άλλων μέσων μαζικής ενημέρωσης που επλήγησαν από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς.
Ο Blinken κάλεσε ακόμα Ισραηλινούς και Παλαιστίνιους «να προστατεύσουν τους αμάχους και ειδικότερα τα παιδιά», επαναλαμβάνοντας ότι το Ισραήλ έχει, «ως δημοκρατία», ιδιαίτερη υποχρέωση στο θέμα αυτό.
«Θα συνεχίσουμε τις εντατικές διπλωματικές προσπάθειες για να τεθεί τέλος στον κύκλο της βίας» και «είμαστε έτοιμοι να προσφέρουμε την υποστήριξή μας εάν οι πλευρές θελήσουν να επιτύχουν κατάπαυση του πυρός», δήλωσε ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας κατά την διάρκεια επίσκεψης στην Κοπεγχάγη.

www.bankingnews.gr

 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης