Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Ελβετία πιθανότερη επιλογή για τη σύνοδο κορυφής μεταξύ Biden και Putin

Η Ελβετία πιθανότερη επιλογή για τη σύνοδο κορυφής μεταξύ Biden και Putin
Ο Biden τον περασμένο Μάρτιο χαρακτήρισε «αδίστακτο» τον Putin, με αποτέλεσμα η Μόσχα να ανακαλέσει τον πρεσβευτή της για διαβουλεύσεις

Η Ελβετία είναι η πιθανότερη χώρα για να φιλοξενήσει μια ενδεχόμενη σύνοδο κορυφής μεταξύ του Ρώσου προέδρου Vladimir Putin και του Αμερικανού ομολόγου του, του Joe Biden, γράφει σήμερα η ρωσική εφημερίδα Kommersant επικαλούμενη κυβερνητικές πηγές.
Ο Biden τον περασμένο Μάρτιο χαρακτήρισε «αδίστακτο» τον Putin, με αποτέλεσμα η Μόσχα να ανακαλέσει τον πρεσβευτή της για διαβουλεύσεις, έχει δηλώσει ότι θα ήθελε να τον συναντήσει κατά τη διάρκεια της περιοδείας που θα πραγματοποιήσει τον επόμενο μήνα στην Ευρώπη.
Το Κρεμλίνο λέει ότι εξετάζει την πιθανότητα μιας συνόδου κορυφής.
Οι υπουργοί Εξωτερικών της Ρωσίας και των ΗΠΑ, Sergej Lavrov και Anthony Blinken, πρόκειται να συναντηθούν αυτήν την εβδομάδα στην Ισλανδία και αναμένεται ότι θα συζητήσουν τις προετοιμασίες για μια πιθανή σύνοδο κορυφής.
Τον περασμένο μήνα η εφημερίδα ανέφερε ότι ο Biden, πρότεινε να συναντηθεί με τον Putin στις 15-16 Ιουνίου σε κάποια ευρωπαϊκή χώρα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης