Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μύδροι Erdogan κατά Biden: Έχεις βαμμένα τα χέρια σου με αίμα

Μύδροι Erdogan κατά Biden: Έχεις βαμμένα τα χέρια σου με αίμα

Oι HΠΑ «γράφουν ιστορία με αιματοβαμμένα χέρια» δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος Tayyip Erdogan

Μύδρους εναντίον του προέδρου των ΗΠΑ Joe Biden εξαπέλυσε ο Recep Tayyip Erdogan με αφορμή το πράσινο φως που έδωσε η Ουάσινγκτον στην πώληση κατευθυνόμενων όπλων ακριβείας στο Ισραήλ, παρά τις αιματηρές συγκρούσεις στη Λωρίδα της Γάζας.
Ειδικότερα, ο Τούρκος πρόεδρος τη Δευτέρα 17 Μαΐου 2021 επέκρινε την έγκριση του προέδρου των ΗΠΑ Joe Biden για πωλήσεις όπλων στο Ισραήλ, επισημαίνοντας ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες «γράφουν ιστορία με αιματοβαμμένα χέρια» σε σχέση με τη βία μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστινίων.
Όπως μεταδίδει το Reuters, η κυβέρνηση Biden ενέκρινε τη Δευτέρα (17/5) την πιθανή πώληση στο Ισραήλ οπλικών συστημάτων αξίας 735 εκατομμυρίων δολαρίων ικανών να πλήξουν στόχους ακριβείας, σύμφωνα με πηγές του Κογκρέσου.

Φονιάς το Ισραήλ

Την ίδια ώρα σε ομιλία του από την Άγκυρα, ο Erdogan δήλωσε πως o Biden έχει «βαμμένα τα χέρια του με αίμα» για τις πολύνεκρες συγκρούσεις της τελευταίες εβδομάδας στη Γάζα 
«Σήμερα είδαμε την υπογραφή του Biden σε μια σοβαρή συμφωνία για παροχή όπλων στο Ισραήλ.
(…) Κύριε Biden πήρες το μέρος των Αρμενίων στην αποκαλούμενη “Γενοκτονία”.
Τώρα δυστυχώς γράφεις ιστορία με τα αιματοβαμμένα χέρια σου, υποστηρίζοντας το Ισραήλ, το οποίο επιτίθεται στη Γάζα με δυσανάλογο τρόπο» είπε ο Erdogan.
«Μας αναγκάσατε να το πούμε αυτό. Δεν θα είμαστε σιωπηλοί και θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας» πρόσθεσε ο Τούρκος πρόεδρος, συμπληρώνοντας:
«Το Ισραήλ είναι φονιάς των Παλαιστινίων όλων των ηλικιών».
Νωρίτερα, ο Τούρκος πρόεδρος ανέφερε ότι «όσοι δεν μιλούν για την αιματοχυσία του κράτους – τρομοκράτη Ισραήλ θα πρέπει να γνωρίζουν ότι θα έρθει μέρα που αυτό το αίμα θα πέσει πάνω τους».

 

www.bankingnews.gr

 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης