Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εμβόλιο AstraZeneca: Αποτελεσματικό 97% στην ινδική μετάλλαξη σύμφωνα με νέα μελέτη

Εμβόλιο AstraZeneca: Αποτελεσματικό 97% στην ινδική μετάλλαξη σύμφωνα με νέα μελέτη
Η μελέτη έδειξε ότι το 97,38% αυτών που εμβολιάστηκαν, προστατεύτηκαν από τη μόλυνση και το ποσοστό νοσηλείας ήταν μόνο 0,06%

Πολύ αποτελεσματικό στην ινδική μετάλλαξη, αποδεικνύεται το εμβόλιο της AstraZeneca, σύμφωνα με νέα μελέτη.
Η μελέτη, που πραγματοποιήθηκε στην Ινδία, έδειξε πως σε 3.235 εμβολιασμένους εργαζόμενους στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης με το σκεύασμα της AstraZeneca, μόνο οι 85 ανέφεραν συμπτώματα της Covid και οι δύο εξ αυτών χρειάστηκαν νοσηλεία σε νοσοκομείο.
Η μελέτη του νοσοκομείου Indraprastha Apollo στο Δελχί, δεν κατέγραψε θανάτους ή εισαγωγές σε μονάδες εντατικής θεραπείας σε όσους είχαν εμβολιαστεί, ανέφερε η India Today.
Ο Δρ Anupam Sibal, ιατρικός διευθυντής του νοσοκομειακού ομίλου, δήλωσε:
«Η μελέτη μας έδειξε ότι το 97,38% αυτών που εμβολιάστηκαν, προστατεύτηκαν από τη μόλυνση και το ποσοστό νοσηλείας ήταν μόνο 0,06%.
Τα αποτελέσματα της μελέτης δείχνουν ότι οι μολύνσεις εκδηλώνονται με συμπτώματα μόνο σε ένα μικρό ποσοστό και αυτές είναι κυρίως μικρές λοιμώξεις που δεν οδηγούν σε σοβαρή ασθένεια.
Δεν υπήρξαν εισαγωγές σε ΜΕΘ ή θάνατοι».
Αξίζει να σημειωθεί πως η ινδική μετάλλαξη έχει αρχίσει να ενισχύεται στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου έχουν καταγραφεί περισσότερα από 1.300 κρούσματα

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης