Τελευταία Νέα
Διεθνή

Έκκληση για κατάπαυση πυρός στο Ισραήλ από Αίγυπτο, Κατάρ

Έκκληση για κατάπαυση πυρός στο Ισραήλ από Αίγυπτο, Κατάρ
Επικοινωνία του ΥΠΕΞ των ΗΠΑ, Antony Blinken με τους ΥΠΕΞ Αιγύπτου, Κατάρ, Σαουδικής Αραβίας
Σχετικά Άρθρα

Έκκληση για κατάπαυση του πυρός στο Ισράηλ, στη Δυτική Όχθη και στη Λωρίδα της Γάζας απευθύνουν Αίγυπτος και Κατάρ κατόπιν και της επικοινωνίας που είχαν οι υπουργοί Εξωτερικών των δύο αυτών χωρών με τον Αμερικάνο ομόλογο τους, Antony Blinken.
Ο Blinken είχε επικοινωνία με τον ΥΠΕΞ του Κατάρ, Mohammed bin Abdulrahman Al-Thani, με τον οποίο και συζήτησε τις προσπάθειες που πρέπει να γίνουν για να αποκατασταθεί η ηρεμία στο Ισραήλ και στα παλαιστινιακά εδάφη.
Ο ΥΠΕΞ του Κατάρ επεσήμανε την ανάγκη επείγουσας δράσης από τη διεθνή κοινότητα προκειμένου να σταματήσουν οι «κτηνώδεις» ισραηλινές επιθέσεις κατά αμάχων στη Γάζα και στο τέμενος Al Aqsa».
Επιπλέον, ο Blinken είχε τηλεφωνική επικοινωνία και με τον Αιγύπτιο ομόλογό του Sameh Shoukry, στον οποίο και εξέφρασε ικανοποίησή του για τις προσπάθειες που καταβάλλει η Αίγυπτος και τις επαφές που πραγματοποιεί με τα δύο αντιμαχόμενα μέρη σε μια προσπάθεια να τερματιστούν οι εχθροπραξίες.
Οι δύο ΥΠΕΞ συμφώνησαν για τη σημασία της ισχυρής στρατηγικής συνεργασίας μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Αιγύπτου για την ενίσχυση της ειρήνης και της σταθερότητας στην περιοχή.
Ο Blinken είχε συνομιλία και με τον ΥΠΕΞ της Σαουδικής Αραβίας Faisal bin Farhan Al Saud, με τον οποίο και συζήτησε για τις τελευταίες εξελίξεις στο Ισραήλ και στα παλαιστινιακά εδάφη και για την ανάγκη να επανέλθει η ηρεμία στην περιοχή.

Συζητήσεις Κατάρ - Αιγύπτου

Μάλιστα οι ΥΠΕΞ Αιγύπτου και Κατάρ είχαν και αυτοί συνομιλίες για την κατάσταση στο Ισραήλ ενώ φέρεται να συμφώνησαν να εντείνουν τις προσπάθειές τους στην επίτευξη άμεσης κατάπαυσης του πυρός μεταξύ των δύο πλευρών.
Επιπλέον, επεσήμαναν την ανάγκη να συνεχίσουν τον από κοινού συντονισμό τους τόσο σε διμερές επίπεδο όσο και σε περιφερειακό πλαίσιο και στα διεθνή φόρα, για τη στήριξη του παλαιστινιακού λαού και την επίτευξη εκεχειρίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης