Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το μεγαλύτερο φορτίο όπλων κατέσχεσε το πολεμικό ναυτικό των ΗΠΑ στην Aραβική θάλασσα

Το μεγαλύτερο φορτίο όπλων κατέσχεσε το πολεμικό ναυτικό των ΗΠΑ στην Aραβική θάλασσα
Κατασχέθηκαν 3.000 κινεζικά τουφέκια τύπου 56, μια παραλλαγή του Kalashnikov, εκατοντάδες βαρέα πολυβόλα, τουφέκια ελεύθερης σκόπευσης, εκατοντάδες εκτοξευτές χειροβομβίδων, δεκάδες ρωσικοί αντιαρματικοί πύραυλοι

Το αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό κατέσχεσε ολόκληρο οπλοστάσιο από χιλιάδες κινεζικά και ρωσικά όπλα, κρυμμένο σε πλοίο που έπλεε στην Αραβική Θάλασσα, στα ανοικτά του Ομάν και του Πακιστάν.
Οι Αμερικανοί ναυτικοί επιβιβάστηκαν στο σκάφος, βρήκαν σχεδόν 3.000 κινεζικά τουφέκια τύπου 56, μια παραλλαγή του Kalashnikov, εκατοντάδες άλλα βαρέα πολυβόλα, τουφέκια ελεύθερης σκόπευσης, αρκετές εκατοντάδες εκτοξευτές χειροβομβίδων, δεκάδες προηγμένους, ρωσικούς αντιαρματικούς πυραύλους και διόπτρες όπλων.
Τα περισσότερα όπλα ήταν τυλιγμένα σε πράσινο πλαστικό, κάτω από το κατάστρωμα και φέρονται να προορίζονταν για υποστήριξη των ανταρτών Χούτι της Υεμένης, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της έρευνας για την προέλευση και τον προορισμό αυτών, που ξεκίνησαν αξιωματούχοι του αμερικανικού Ναυτικού και είναι σε εξέλιξη.

Το μεγαλύτερο φορτίο όπλων τα τελευταία χρόνια

Το φορτίο των όπλων ωστόσο, αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα που κατασχέθηκαν τα τελευταία χρόνια, και όσο μαίνεται ο μακροχρόνιος πόλεμος στην Υεμένη.
Το ξέσπασμα του πολέμου τοποθετείται τον Σεπτέμβριο του 2014, όταν οι αντάρτες Χούθι κατέλαβαν τη Σάνα και ξεκίνησαν μια πορεία προς το νότο, σε μια προσπάθεια να καταλάβουν ολόκληρη τη χώρα.
Η Σαουδική Αραβία, μαζί με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και άλλες χώρες, μπήκαν στον πόλεμο μαζί με τη διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση της Υεμένης τον Μάρτιο του 2015.
«Το υλικό που κατέσχεσε το USS Monterey φαίνεται να είναι σύμφωνο με προηγούμενες κατασχέσεις, που έχουν συνδεθεί με το Ιράν», δήλωσε ο Tim Michetti, ερευνητής που μελετά το παράνομο εμπόριο όπλων.
Το Ιράν φαίνεται να υποστηρίζει τους Χούτι, οι οποίοι έχουν επιτεθεί στη Σαουδική Αραβία με πυραύλους και drones, σύμφωνα με το AP.
Ο πόλεμος έχει σκοτώσει περίπου 130.000 ανθρώπους και πάνω από 13.000 αμάχους σε στοχευμένες επιθέσεις.
Από το 2015, το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ επέβαλε εμπάργκο όπλων στους Χούτι.
Παρ 'όλα αυτά, οι εμπειρογνώμονές του προειδοποιούν ότι «όλο και περισσότερα στοιχεία δείχνουν ότι άτομα ή οντότητες στην Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν τους προμηθεύουν με μεγάλα φορτία όπλων», παρά το γεγονός ότι η Τεχεράνη αρνείται την υλική τους υποστήριξη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης