Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μεσανατολικό - Ισπανία: Πάνω από 2.500 πολίτες διαδήλωσαν υπέρ των Παλαιστινίων

Μεσανατολικό - Ισπανία: Πάνω από 2.500 πολίτες διαδήλωσαν υπέρ των Παλαιστινίων

«Η σιωπή του ενός είναι η οδύνη του άλλου», «Δεν είναι ένας πόλεμος, είναι μια γενοκτονία», έγραφαν μεταξύ άλλων τα πανό και τα πλακάτ που κρατούσαν οι διαδηλωτές

Περίπου 2.500 άνθρωποι διαδήλωσαν σήμερα Σάββατο 15 Μαΐου, σε ειρηνικό κλίμα, στο κέντρο της Μαδρίτης για να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους στους Παλαιστίνιους, με φόντο τη στρατιωτική κλιμάκωση μεταξύ της Χαμάς και του Ισραήλ, σύμφωνα με την ισπανική αστυνομία.
«Η σιωπή του ενός είναι η οδύνη του άλλου», «Ιερουσαλήμ αιώνια πρωτεύουσα των Παλαιστινίων», έγραφαν μεταξύ άλλων τα πανό και τα πλακάτ που κρατούσαν οι διαδηλωτές, μεταξύ αυτών πολλές γυναίκες.
«Δεν είναι ένας πόλεμος, είναι μια γενοκτονία», φώναζε το πλήθος, κατά τη διάρκεια της πορείας του από τον σιδηροδρομικό σταθμό Ατότσα στην Πουέρτα ντελ Σολ.
Πολλοί νέοι είχαν τυλιχθεί με την παλαιστινιακή σημαία.

Δεν είναι πόλεμος, είναι μια γενοκτονία

«Μας σφαγιάζουν.
Βρισκόμαστε σε μια κατάσταση όπου η Νάκμπα (η καταστροφή στα αραβικά) συνεχίζεται στον 21ο αιώνα», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Σέιχ-Άλι, 37 ετών, κόρη Παλαιστινίων μεταναστών, αναφερόμενη σε έναν όρο που χρησιμοποιείται για να περιγραφεί η έξοδος των Παλαιστινίων μετά την ίδρυση του κράτους του Ισραήλ το 1948.
«Θέλουμε να ζητήσουμε από την Ισπανία και από τις ευρωπαϊκές αρχές να μην συνεργάζονται με το Ισραήλ, διότι συμβάλλουν με τη σιωπή τους» στη βία που βρίσκεται σε εξέλιξη στη Μέση Ανατολή, είπε, από την πλευρά του, η Ικλάς Αμπουσουσιάνε, 25 ετών, μια νοσηλεύτρια μαροκινής καταγωγής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης