Τελευταία Νέα
Διεθνή

Salvini: Η κυβέρνηση Draghi δεν μπορεί να υλοποιήσει τις απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις

Salvini: Η κυβέρνηση Draghi δεν μπορεί να υλοποιήσει τις απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις
Ο Salvini, είπε πως θα στήριζε μία υποψηφιότητα Draghi για την προεδρία σε κοινοβουλευτική ψηφοφορία που προγραμματίζεται για τις αρχές του 2022
Σχετικά Άρθρα

Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Mario Draghi δεν είναι σε θέση να πραγματοποιήσει βασικές μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, διότι η κυβέρνησή του είναι πολύ διχασμένη για το ζήτημα, δήλωσε το Σάββατο (15/5/2021) ο επικεφαλής της Lega, Matteo Salvini.
Ο Salvini, είπε πως θα στήριζε μία υποψηφιότητα Draghi για την προεδρία σε κοινοβουλευτική ψηφοφορία που προγραμματίζεται για τις αρχές του 2022.
Εάν ο Draghi αποδεχθεί τη θέση, ο κυβερνητικός συνασπισμός του θα πέσει αυτόματα, ανοίγοντας το δρόμο για πρόωρες εκλογές, αναφέρει το Reuters.
«Σε κάθε περίπτωση, δεν θα είναι αυτή η κυβέρνηση που θα προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις σε δικαιοσύνη και φορολογικό σύστημα» , δήλωσε ο Salvini στην εφημερίδα La Repubblica, λέγοντας ότι τα κεντροαριστερά κόμματα στο ευρύτερο υπουργικό συμβούλιο έχουν πολύ διαφορετικές απόψεις έναντι των κεντροδεξιών ομολόγων τους.
Σχεδόν όλα τα μεγάλα κόμματα από όλο το πολιτικό φάσμα υποστήριξαν την κυβέρνηση Draghi, η οποία ανέλαβε καθήκοντα τον Φεβρουάριο, πράγμα που σημαίνει ότι θα είναι εξαιρετικά δύσκολο να επιτευχθεί συμφωνία για ευαίσθητους τομείς προς συζήτηση.

Μεταρρυθμιστική ατζέντα

Ο Draghi έχει υποσχεθεί στις Βρυξέλλες ότι θα προωθήσει μια φιλόδοξη μεταρρυθμιστική προσπάθεια για να εξασφαλίσει περισσότερα από 200 δισεκατομμύρια ευρώ από το Tαμείο Ανάκαμψης της ΕΕ.
Τα μέτρα, τα οποία δεν έχουν ακόμη παρουσιαστεί στο υπουργικό συμβούλιο, περιλαμβάνουν σχέδια για μείωση της γραφειοκρατίας, αναμόρφωση του περίπλοκου φορολογικού κώδικα και εξορθολογισμό του αργού νομικού συστήματος της Ιταλίας.
Τα χρήματα της ΕΕ θα αποδεσμεύονται σε δόσεις, πράγμα που σημαίνει ότι η χρηματοδότηση θα μπορούσε να σταματήσει, εάν οι μεταρρυθμίσεις δεν υλοποιηθούν.
Η θητεία της σημερινής Βουλής εκπνέει το 2023 και εάν ο Draghi γίνει πρόεδρος της χώρας στις αρχές του 2022 τότε το προτεινόμενο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων θα πρέπει να υλοποιηθεί από την επόμενη κυβέρνηση.

Θα ζητήσει εκλογές

«Όσο για εμάς, εάν συμφωνήσει, ο επόμενος αρχηγός κράτους θα είναι ο Mario Draghi» δήλωσε ο Salvini.
Ο Draghi εδώ και πολύ καιρό θεωρείται ως ο φυσικός διάδοχος του Προέδρου Sergio Mattarella, αλλά ο ίδιος δεν έχει κάνει κανένα σχόλιο για τη διεκδίκηση του αξιώματος.
Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν πως η δεξιά συμμαχία με επικεφαλής τη Lega του Salvini θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές.
Ωστόσο, η Lega κινδυνεύει να ξεπεραστεί μέσα στη δική του συμμαχία από το όλο και πιο δημοφιλές ακροδεξιό κόμμα «Αδελφοί της Ιταλίας».
Πολιτικοί αναλυτές λένε ότι η απειλή να χάσει τον ρόλο του ως αδιαμφισβήτητου ηγέτη της δεξιάς μπορεί να ωθήσει τον Salvini να ζητήσει πρόωρες εκλογές νωρίτερα και όχι αργότερα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης