Τελευταία Νέα
Διεθνή

HΠΑ: Τα στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις ανέκοψαν την άνοδο στις αποδόσεις των ομολόγων

HΠΑ: Τα στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις ανέκοψαν την άνοδο στις αποδόσεις των ομολόγων

Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου του Δημοσίου υποχωρούσε στο 1,645% προς το τέλος των συναλλαγών

Σχετικά Άρθρα

Πτωτική ακολούθησαν οι αποδόσεις των ομολόγων του αμερικανικού δημοσίου την Παρασκευή 14 Μαΐου καθώς τα στοιχεία Απριλίου για τις λιανικές πωλήσεις έδειξαν στασιμότητα ύστερα από τη σημαντική άνοδο που καταγράφηκε τον Μάρτιο, σύμφωνα με δημοσίευμα του CNBC την Παρασκευή 14 Μαΐου 2021.
Η απόδοση του 10ετούς αμερικανικού τίτλου υποχώρησε στο 1,645% στις απογευματινές συναλλαγές, ενώ αυτού του 30ετούς τίτλου περιοριίστηκε στο 2,371%.
Η μείωση των αποδόσεων στην αμερικανική αγορά χρέους επιτάθηκε μετά τα την ανακοίνωση των στοιχείων για τις λιανικές πωλήσεις ενώ την Τετάρτη (12/5) ενώ είχαν δεχθεί ανοδικές πιέσεις εξαιτίας των στοιχείων για το δείκτη τιμών καταναλωτή
Ο δείκτης τιμών καταναλωτή τον Απρίλιο αυξήθηκε κατά 4,2%, τη μεγαλύτερη ετήσια αύξηση από το 2008 και πολύ πάνω από το 3,6% που προβλεπόταν από τους οικονομολόγους.

Δείκτης Τιμών Παραγωγού

Ωστόσο, οι αποδόσεις είχαν ανοδική κίνηση λόγω της υψηλότερης από την αναμενόμενη τιμή του Δείκτη Τιμών Παραγωγού την Πέμπτη (13/5), έναν πιο έμμεσο δείκτη των πληθωριστικών πιέσεων.
Ο δείκτης αυξήθηκε τον Απρίλιο 0,6% σε μηναιά βάση και ανέβηκε 6,2% σε ετήσια βάση, πολύ πάνω από την πρόβλεψη 3,8%.

Παραπλανητικά στοιχεία

Ο Mike Gallagher, διευθύνων σύμβουλος μακροοικονομικής και στρατηγικής της Continuum Economics, δήλωσε στο CNBC τα στοιχεία για τον πληθωρισμό σε ατήσια βάση ήταν «ίσως λίγο παραπλανητικά».
Αντ 'αυτού, επικεντρώθηκε στα στοιχεία του μηνιαίου Δείκτη τιμών Καταναλωτή και των προσωπικών καταναλωτικών δαπανών.

Νομισματική πολιτική

Ενώ η Federal Reserve επέμεινε ότι η αύξηση του πληθωρισμού είναι παροδική, ο Gallagher υπογράμμισε  ότι εάν η κεντρική τράπεζα κάνει λάθος «τότε η αγορά, ιδίως η αγορά ομολόγων, θα απαιτήσει από την Fed να κινηθεί κάπως νωρίτερα» για να αλλάξει την χαλαρη νομισματική πολιτική της
«Δεν είμαστε ακόμη σε αυτό το σημείο», πρόσθεσε.

Βιομηχανική παραγωγή

Η βιομηχανική παραγωγή τον Απρίλιο αυξήθηκε 0,7%, σύμφωνα τα στοιχεία της Fed που δημοσιοποιήθηκαν στις !4 Μαϊου 2021
Εν τω μεταξύ, η έρευνα του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν έδειξε η καταναλωτική εμπιστοσύνη είχε πτώση στις αρχές Μαΐου καθώς αυξήθηκαν οι προσδοκίες για τον πληθωρισμό.
ΒΟΒΔΔΔΔΔ.PNG
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης