Τελευταία Νέα
Διεθνή

Λευκός Οίκος (ΗΠΑ): Θα χρειαστούν «λίγες ημέρες» για την αποκατάσταση στην προσφορά βενζίνης από την Colonial Pipeline

Λευκός Οίκος (ΗΠΑ): Θα χρειαστούν «λίγες ημέρες» για την αποκατάσταση στην προσφορά βενζίνης από την Colonial Pipeline

Η γραμματέας Ενημέρωσης του Λευκού Οίκου Jen Psaki παρότρυνε τους καταναλωτές να αγοράζουν μόνο την απαραίτητη βενζίνη

Σχετικά Άρθρα

Η προμήθεια υγρών καυσίμων μέσω του αγωγού της Colonial Pipeline επανήλθε, αλλά θα χρειαστούν «λίγες μέρες» για να επιστρέψει η λειτουργία του στα κανονικά επίπεδα, σύμφωνα με δημοσίευμα του Market Watch την Παρασκευή 14 Μαΐου 2021.
«Γνωρίζουμε ότι η προσφορά επιστρέφει και ότι το τέλος της διαταραχής είναι ορατό", δήλωσε η γραμματέας Ενημέρωσης του Λευκού Οίκου Jen Psaki.

Αγορές

«Θέλουμε να υπενθυμίσουμε στο κοινό ότι θα χρειαστούν λίγες μέρες για να επιστρέψει πλήρως στο φυσιολογικό», είπε, και παρότρυνε και πάλι τους Αμερικανούς να αγοράσουν μόνο τη βενζίνη που χρειάζονται.
Η Colonial Pipeline επιχειρεί από την Τετάρτη 12 Μαΐου 2021 να αποκαταστήσει πλήρως τη λειτουργία του αγωγού μήκους 500 μιλίων, ο οποίος ικανοποιεί περίπου το 45% των αναγκών σε καύσιμα στην Ανατολική Ακτή των ΗΠΑ.

Πανικός στην Ουάσιγκτον

Την ίδια ώρα, η αμερικανική πρωτεύουσα ξέμεινε από βενζίνη σήμερα (14/5), ακόμα κι αν ο σημαντικότερος αγωγός μεταφοράς καυσίμων αύξησε τον εφοδιασμό, μετά την κυβερνοεπίθεση, την ώρα που αξιωματούχοι στην Ουάσιγκτον διαβεβαιώνουν τους οδηγούς ότι οι προμήθειες θα επιστρέψουν σε κανονικά επίπεδα σύντομα.
Το κλείσιμο έξι ημερών της Colonial Pipeline υπογραμμίζει πόσο ευάλωτες είναι οι ζωτικής σημασίας υποδομές στις ΗΠΑ στους hackers.

Στα βενζινάδικα

Ο μαζικός αγοραστικός πανικός συνεχίστηκε δύο ημέρες μετά την επαναλειτουργία του μεγαλύτερου δικτύου πετρελαιαγωγών, με αποτέλεσμα πρατήρια καύσιμων στις νοτιοανατολικές ΗΠΑ να ξεμένουν από βενζίνη, ακόμα και σε περιοχές που βρίσκονταν σε μακρινή απόσταση από τον αγωγό.
Οι τιμές στην αντλία έχουν ανέλθει στα υψηλότερα επίπεδα εδώ και χρόνια, μόλις δύο εβδομάδες πριν από την έναρξη της περιόδου κορύφωσης των οδικών μετακινήσεων του καλοκαιριού και καθώς η κυκλοφορία επανακάμπτει μετά τους περιορισμούς λόγω της πανδημίας Covid-19.

Ανοδος της τιμής

Η μέση τιμή της βενζίνης σε εθνικό επίπεδο «σκαρφάλωσε» σε περίπου 3,04 δολάρια το γαλόνι, η υψηλότερη τιμή από τον Οκτώβριο του 2014, σύμφωνα με την αμερικανική Ένωση Αυτοκινητιστών.
Σήμερα (14/5), η μη διαθεσιμότητα βενζίνης ανέρχεται στο 87% στην Ουάσιγκτον, από 79% μία ημέρα πριν, όπως έγινε γνωστό από τον ιστότοπο GasBuddy.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης