Διεθνή

Ράλι +74% για το ασήμι μέσα σε 12 μήνες - Στα 27,8 δολ/ουγγιά

tags :
Ράλι +74% για το ασήμι μέσα σε 12 μήνες -  Στα 27,8 δολ/ουγγιά
Ποιοι παράγοντες παίζουν ρόλο στο ράλι

Μπορεί συχνά να... το παραβλέπουμε λόγω του χρυσού, όμως το ασήμι έχει εκτοξευθεί +74% τον τελευταίο χρόνο, με όσους γνωρίζουν να λένε ότι το ράλι είναι πιθανό να συνεχιστεί, καθώς ανοίγει ξανά η παγκόσμια οικονομία.
Σύμφωνα με το CNBC, η ζήτηση για τα πολύτιμα μέταλλα έχει αυξηθεί τους τελευταίους 12 μήνες.
Το ασήμι σήμερα 13/5 διαμορφώνεται στα 27 δολάρια ανά ουγγιά, καταγράφοντας άνοδο 74% σε σύγκριση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα, όταν ήταν στα 15 δολάρια.
Συγκριτικά, οι τιμές του χρυσού έχουν κέρδη 6,4% μέσα σε ένα χρόνο.
Από τα ηλεκτρονικά μέχρι τη φωτογραφία, τα κοσμήματα και τα νομίσματα, το ασήμι είναι αναπόσπαστο μέρος σε πολλά καθημερινά προϊόντα.
Η υψηλή ηλεκτρική αγωγιμότητα και αντοχή του δίνει βιομηχανικές και τεχνολογικές εφαρμογές, με σχεδόν κάθε υπολογιστή, κινητό τηλέφωνο, αυτοκίνητο και συσκευή που περιέχει ασήμι, σύμφωνα με το Silver Institute.
Ωστόσο, ο Ole Hanson, επικεφαλής Στρατηγικής Εμπορευμάτων στη Saxo Bank, δήλωσε στο CNBC ότι αν και περίπου το 50% της ζήτησης για ασήμι είναι για βιομηχανικούς λόγους, το υπόλοιπο προέρχεται από επενδυτές.
Ωστόσο, οι χρήσεις του στη βιομηχανία είναι ένας από τους κύριους λόγους που οδήγησαν στην πρόσφατη αύξηση της αξίας του, είπε.
Πρόσθετοι παράγοντες έπαιξαν επίσης ρόλο στην άνοδό του, σημειώνει ο Hanson, όπως η στροφή προς τις πράσινες τεχνολογίες, που οδήγησαν στην αύξηση της ζήτησης για βιομηχανικά μέταλλα όπως το ασήμι, τα οποία χρησιμοποιούνται στην παραγωγή ηλιακών πάνελ, για παράδειγμα.

ASIMI_1.JPG

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης