Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα: Η Tesla «παγώνει» τα σχέδια αύξησης παραγωγής στη Σαγκάη

Κίνα: Η Tesla «παγώνει» τα σχέδια αύξησης παραγωγής στη Σαγκάη
H αμερικανική εταιρεία, η οποία κατασκευάζει αποκλειστικά ηλεκτρικά αυτοκίνητα, σκοπεύει να περιορίσει το μερίδιο της κινεζικής παραγωγής της επί της συνολικής, όπως τόνισαν οι προαναφερθείσες πηγές

O αμερικανικός όμιλος της Tesla «παγώνει» τα σχέδιά του για την επέκταση των εγκαταστάσεών του στη Σαγκάη στην Κίνα, με στόχο να την καταστήσει κόμβο διεθνών εξαγωγών, όπως ανέφεραν καλά πληροφορημένες πηγές.
Ο λόγος είναι ότι παρατηρείται αβεβαιότητα στις σινοαμερικανικές σχέσεις σύμφωνα με το Reuters.
Αλλωστε, αυτήν τη στιγμή ισχύουν δασμοί 25% στα εισαγόμενα στις ΗΠΑ ηλεκτρικά αυτοκίνητα, που κατασκευάστηκαν στην Κίνα, πέραν των όσων ήδη είχε επιβάλει επί προεδρίας του ο Trump.
Οπότε τώρα η αμερικανική εταιρεία, η οποία κατασκευάζει αποκλειστικά ηλεκτρικά αυτοκίνητα, σκοπεύει να περιορίσει το μερίδιο της κινεζικής παραγωγής της επί της συνολικής, όπως τόνισαν οι προαναφερθείσες πηγές.
Σε προηγούμενο στάδιο, πάντως, η Τesla είχε μελετήσει το ενδεχόμενο να αυξήσει τις εξαγωγές της στο κινεζικής κατασκευής Model 3 σε περισσότερες αγορές, συμπεριλαμβανομένης και εκείνης των ΗΠΑ, όπως ενημερώθηκε σχετικά το ειδησεογραφικό πρακτορείο Ρόιτερς.
Το εν λόγω Model 3 η εταιρεία του Elon Musk το εξάγει στις αγορές της Γηραιάς Ηπείρου.
Αξίζει να επισημανθεί ότι στη Γερμανία αυτήν τη στιγμή κατασκευάζεται ακόμη ένα εργοστάσιο της Tesla.

Το δε εργοστάσιο στη Σαγκάη έχει σχεδιαστεί να παράγει έως και 500.000 οχήματα ετησίως, ενώ προς το παρόν κατασκευάζει τα Model 3 και Model Y.
Η παραγωγή ανέρχεται σε 450.000 αμάξια προς το παρόν.
Τον Μάρτιο, η καλιφορνέζικη εταιρεία δεν συμμετείχε σε δημοπρασία για απόκτηση τεμαχίου γης στον δρόμο, που ξεκινά από το εργοστάσιο, διότι πλέον δεν ενδιαφέρεται, τουλάχιστον προς το παρόν, να αυξήσει σημαντικά την παραγωγή της στην Κίνα. 

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης