Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΠΟΥ: Παράγων παγκόσμιας ανησυχίας η ινδική μετάλλαξη του Covid-19

ΠΟΥ: Παράγων παγκόσμιας ανησυχίας η ινδική μετάλλαξη του Covid-19

Σύμφωνα με τον ΠΟΥ υπάρχουν ενδείξεις ότι εμφανίζει υψηλή μεταδοτικότητα η μετάλλαξη που είναι γνωστή ως B.1.617

Σχετικά Άρθρα

Ταξινομείται ως παράγοντας παγκόσμιας ανησυχίας η ινδική μετάλλαξη του νέου κορωνοϊού, γνωστή και ως B.1.617, δήλωσε o Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters και του CNBC τη Δευτέρα 10 Μαΐου 2021.
«Κατατάσσουμε το εν λόγω στέλεχος ως παράγοντα ανησυχίας σε παγκόσμιο επίπεδο», δήλωσε η τεχνική επικεφαλής του ΠΟΥ Maria Van Kerkhove, κατά τη διάρκεια ενημέρωσης.
«Υπάρχουν πληροφορίες που δείχνουν αυξημένη μεταδοτικότητα», σημείωσε.
 
Δραματική επιδείνωση

Υπενθυμίζεται ότι σε συνέντευξή της στο Γαλλικό Πρακτορείο, η ειδικός του Οργανισμού Suma Swaminathan ανέφερε ότι η ινδική μετάλλαξη επιδεινώνει δραματικά την υγειονομική κατάσταση στη χώρα.
Επιπλέον, προειδοποίησε ότι «τα επιδημιολογικά στοιχεία που παρατηρούμε στην Ινδία σήμερα επιβεβαιώνουν ότι πρόκειται για ένα στέλεχος του ιού που μεταδίδεται εξαιρετικά γρήγορα».
Τόνισε μάλιστα ότι ευθύνονται επίσης οι μεγάλες συναθροίσεις, οι κοινωνικές συναναστροφές καθώς και η χαλάρωση σε ό,τι αφορά τη χρήση μάσκας και την τήρηση άλλων προστατευτικών μέτρων.

Antony Fauci

Από την πλευρά του, ο κορυφαίος λοιμωξιολόγος των ΗΠΑ Antony Fauci, ανέφερε πως θεωρεί αναγκαία την επιβολή πανεθνικού lockdown στην Ινδία, προκειμένου να αντιμετωπίσει την έντονη κρίση που έχει προκαλέσει το σφοδρό δεύτερο κύμα της Covid-19.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης