Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέα υψηλά στις ευρωπαϊκές αγορές - Οριακές μεταβολές στους δείκτες, ο DAX -0,1%

Νέα υψηλά στις ευρωπαϊκές αγορές - Οριακές μεταβολές στους δείκτες, ο DAX -0,1%
Η αισιοδοξία για το εκ νέου άνοιγμα των οικονομιών και τη χαλαρή νομισματική πολιτική προσέφεραν στήριξη στους λεγόμενους κυκλικούς κλάδους
Σχετικά Άρθρα
Σε νέα υψηλά διαπραγματεύονται τα κυριότερα χρηματιστήρια της Ευρώπης, με τους δείκτες να καταγράφουν οριακές μεταβολές στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας.
Η αισιοδοξία για το εκ νέου άνοιγμα των οικονομιών και τη χαλαρή νομισματική πολιτική προσέφεραν στήριξη στους λεγόμενους κυκλικούς κλάδους, μεταξύ των οποίων αυτούς της εξόρυξης και των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε άνοδο 0,1% σε νέο ιστορικά υψηλό επίπεδο στην αρχή της συνεδρίασης, με τις εταιρίες εξόρυξης να ενισχύονται κατά 2,2% χάρη στις ισχυρές τιμές των μετάλλων.

Στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAΧ υποχωρεί 0,1% στις 15.378 μονάδες.
Στο Λονδίνο ο FTSE 100 σημειώνει οριακή μεταβολή 0,1% στις 7.137 μονάδες.
Στις 6.374 μονάδες διαπραγματεύεται ο CAC 40 στο Παρίσι με πτώση 0,2%.
Ο IBEX 35 στη Μαδρίτη σημειώνει άνοδο 0,2% στις 9.074 μονάδες.
Στο Μιλάνο ο FTSE MIB σημειώνει κέρδη 0,4% στις 24.714μονάδες.
Τα futures των δεικτών της Wall Street καταγράφουν οριακές μεταβολές.
Ο VIX - γνωστός και ως δείκτης φόβου - σημειώνει άνοδο στις 17,4 μονάδες.
Ο βρετανικός δείκτης FTSE 100, που περιλαμβάνει πολλές εταιρίες που σχετίζονται με εμπορεύματα, σημείωσε άνοδο 0,2% παρά την ενίσχυση της λίρας, με τον Βρετανό πρωθυπουργό Boris Johhnson να αναμένεται να ανακοινώσει την επόμενη φάση της χαλάρωσης των μέτρων για την αντιμετώπιση της COVID-19.
Οι μετοχές της IAG, ιδιοκτήτριας της British Airways, της easyJet και της Wizz Air, ωστόσο, σημείωσαν πτώση μεταξύ 1,5% και 3,4% αφού το Ηνωμένο Βασίλειο επέτρεψε να ξεκινήσουν και πάλι τα διεθνή ταξίδια από τις 17 Μαΐου, αλλά μόλις 12 χώρες περιελήφθησαν στη λεγόμενη «πράσινη λίστα».
Η μετοχή της γερμανικής εταιρίας βιοτεχνολογίας BioNTech κατέγραψε άλμα 10,8% αφού αποκάλυψε τα σχέδιά της να κατασκευάσει νέες εγκαταστάσεις παρασκευής των εμβολίων της που βασίζονται στην τεχνολογία mRNA στη Σιγκαπούρη.

Μεικτά πρόσημα στην Ασία

Μεικτά πρόσημα καταγράφουν οι αγορές της Ασίας, στον απόηχο των χειρότερων των εκτιμήσεων στοιχείων για την απασχόληση στις ΗΠΑ, τα οποία ανακοινώθηκαν την Παρασκευή.
Ο Asia Dow ενισχυόταν 0,4% στις 4.051 μονάδες.
Ο δείκτης Nikkei 225 έκλεισε με άνοδο 0,55%, στις 29.518 μονάδες.
Ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ υποχωρούσε 0,15% στις 28.568 μονάδες.
Στην Κίνα ο Shanghai Composite καταγράφει άνοδο 0,3% στις 3.427 μονάδες.
Ο Sensex σημείωνε άνοδο 0,75στις 49.577 μονάδες.
Μικρή άνοδο καταγράφουν οι τιμές του πετρελαίου.
Ήπια άνοδο καταγράφουν οι τιμές του πετρελαίου, μετά τα προβλήματα ανεφοδιασμού στις ΗΠΑ, λόγω της κυβερνοεπίθεσης στον μεγαλύτερο αγωγό μεταφοράς καυσίμων.
Η τιμή του αργού πετρελαίου διαπραγματεύεται στα 65,29 δολ. το βαρέλι με άνοδο 0,6% , ενώ η τιμή του Brent καταγράφει κέρδη 0,6% στα 68,7 δολ. το βαρέλι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης