Τελευταία Νέα
Διεθνή

Erdogan: Φρικτές οι επιθέσεις των Ισραηλινών εναντίον των Παλαιστινίων

Erdogan: Φρικτές οι επιθέσεις των Ισραηλινών εναντίον των Παλαιστινίων
Ο Τούρκος πρόεδρος έστρεψε τα «πυρά» του εναντίον του Ισραήλ

Την αλληλεγγύη του στους Παλαιστίνους εξέφρασε εκ νέου ο πρόεδρος της Τουρκίας, Recep Tayyip Erdogan καταδικάζοντας την επέμβαση των ισραηλινών δυνάμεων ασφαλείας κατά του τζαμιού Al Aqsa στην Ιερουσαλήμ την Παρασκευή 7/5/2021.
Ο Τούρκος πρόεδρος έκανε λόγο για «φρικτές» επιθέσεις των Ισραηλινών εναντίον των Παλαιστινίων ενώ νωρίτερα η Άγκυρα με μία ιδιαίτερα επιθετική ανακοίνωση καταδίκασε το Τελ Αβίβ.

Οργισμένη αντίδραση της Άγκυρας


Νωρίτερα σφοδρή επίθεση στο Ισραήλ εξαπέλυσε η Τουρκία με αφορμή τα επεισόδια, που σημειώθηκαν το βράδυ της Παρασκευής (7/5/2021) στην Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ, που είχαν ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν 205 Παλαιστίνιοι και 17 αστυνομικοί.
Δεκάδες χιλιάδες μουσουλμάνοι πιστοί συγκεντρώθηκαν στην Πλατεία των Τεμένων - Όρος του Ναού για τους Εβραίους - στην τελευταία μεγάλη προσευχή της Παρασκευής του ιερού μήνα του Ραμαζανιού.
Ωστόσο, ξέσπασαν συγκρούσεις μεταξύ Παλαιστινίων, οι οποίοι πέταξαν πέτρες και αντικείμενα, και της ισραηλινής αστυνομίας που χρησιμοποίησε χειροβομβίδες κρότου-λάμψης και πυροβόλησε πλαστικές σφαίρες ενάντια σε διαδηλωτές.

«Ντροπή στο Ισραήλ»

Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε το Ισραήλ να τερματίσει άμεσα την προκλητική και εχθρική του στάση να ενεργήσει με λογική.
«Ντροπή για το Ισραήλ και εκείνους που σιωπούν μπροστά σε επαίσχυντες επιθέσεις», σημείωσε ο εκπρόσωπος του Τούρκου προέδρου, Recep Tayyip Erdogan, Ibrahim Kalin σε ανάρτησή του στο Twitter.
«Τους καλούμε όλους να σταθούν ενάντια στις πολιτικές κατοχής και επιθετικότητας αυτού του κράτους που εφαρμόζει τακτικές απαρτχάιντ», είπε.
Ο διευθυντής επικοινωνιών της Τουρκίας Fahrettin Altun κατηγόρησε το Ισραήλ ότι παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα και θα «πληρώσει το τίμημα» ενώ και τα κόμματα της τουρκικής αντιπολίτευσης καταδίκασαν την καταστολή της ισραηλινής αστυνομίας.
«Η επίθεση εναντίον αθώων ανθρώπων που προσεύχονται είναι σαφώς τρόμος», δήλωσε ο Altun.
«Βλέπουμε ότι αυτές οι επιθέσεις εναντίον Παλαιστινίων αντίκεινται στα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα» , πρόσθεσε.
Η Άγκυρα έχει καταδικάσει επανειλημμένα την κατοχή του Ισραήλ στη Δυτική Όχθη και τη μεταχείριση των Παλαιστινίων, χαρακτηρίζοντας το θέμα «κόκκινη γραμμή».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης