Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μεξικό: Χαλάρωση μέτρων από 10/5 - Ανοίγουν υπαίθριες εκδηλώσεις

Μεξικό: Χαλάρωση μέτρων από 10/5 - Ανοίγουν υπαίθριες εκδηλώσεις

H χαλάρωση των περιορισμών έρχεται μετά τη σταθερή μείωση τους τελευταίους μήνες του αριθμού κρουσμάτων του νέου κορωνοϊού

Στη χαλάρωση των περιορισμών προχωρά το Μεξικό, μετά από τη σταθερή πτώση του αριθμού των κρουσμάτων της Covid-19.
Ετσι, από την επόμενη εβδομάδα οι κάτοικοι της Πόλης του Μεξικού θα μπορούν να παρευρεθούν σε υπαίθριες συναυλίες και αθλητικές εκδηλώσεις, αν και με περιορισμένη χωρητικότητα, που ξεκινούν την ερχόμενη εβδομάδα.
Μάλιστα, τα νέα μέτρα που θα τεθούν σε ισχύ στις 10 Μαΐου θα περιλαμβάνουν και επέκταση της πρόσβασης σε κινηματογράφους, τράπεζες και συνέδρια σε ξενοδοχεία.
Η χαλάρωση των περιορισμών έρχεται μετά τη σταθερή μείωση τους τελευταίους μήνες του αριθμού κρουσμάτων του νέου κορωνοϊού στην πόλη και στις γύρω μητροπολιτικές περιοχές, όπου κατοικούν περίπου 22 εκατομμύρια άτομα.
Ήδη, έχουν υποχωρήσει τα ποσοστά πληρότητας στα νοσοκομεία της πρωτεύουσας με ασθενείς Covid-19 στο χαμηλότερο επίπεδο από την αρχή της πανδημίας, σύμφωνα με αξιωματούχους, κάτι που θα επιτρέψει τη διεξαγωγή υπαίθριων αθλητικών εκδηλώσεων με χωρητικότητα 25% από τις 12 Μαΐου.
Επίσης, συναυλίες και άλλοι χώροι ψυχαγωγίας, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων εκδηλώσεων σε εσωτερικούς χώρους, θα ξεκινήσουν να πραγματοποιούνται από τις 17 Μαΐου με χωρητικότητα 30%.
Ωστόσο, θα απαγορεύεται η κατανάλωση αλκοόλ σε υπαίθριες αθλητικές εκδηλώσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης