Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το 64% των Γερμανών συμφωνεί με τη χαλάρωση των περιορισμών για τους εμβολιασμένους

Το 64% των Γερμανών συμφωνεί με τη χαλάρωση των περιορισμών για τους εμβολιασμένους
Σχεδόν τα δύο τρίτα των Γερμανών τάσσονται υπέρ της περαιτέρω χαλάρωσης για τους εμβολιασμένους

Σχεδόν τα δύο τρίτα των Γερμανών τάσσονται υπέρ της περαιτέρω χαλάρωσης των περιοριστικών κανόνων του κορωνοϊού για πλήρως εμβολιασμένους και αναρρώσαντες από τον ιό, ενώ το ένα τρίτο είναι κατά, σύμφωνα με έρευνα.
Το 64% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι είναι σωστό να ανοίξουν ξανά για αυτές τις ομάδες τα ξενοδοχεία, τα εστιατόρια, τα θέατρα ή οι κινηματογράφοι, ενώ σχεδόν το ένα τρίτο (33%) το απορρίπτει σύμφωνα με έρευνα της εταιρείας Forsa, η οποία διεξήχθη για λογαριασμό του Ομίλου RTL.

Μεγάλη πλειοψηφία

Μια πολύ μεγάλη πλειοψηφία βλέπει στη διαφορετική μεταχείριση των ατόμων με και χωρίς πλήρη προστασία από τον εμβολιασμό ως απειλή για την κοινωνική συνοχή. Σύμφωνα με την εν λόγω έρευνα, σχεδόν οι μισοί από τους ερωτηθέντες, το 48% πιστεύει ότι αυτό «θέτει σε κίνδυνο την κοινωνική συνοχή». Το ένα τρίτο μάλιστα, πιο συγκεκριμένα το 32%, θεωρεί ότι υπάρχει «ισχυρός κίνδυνος» διάσπασης της κοινωνικής συνοχής και μόνο το 19% πιστεύει ότι δεν υφίσταται ένας τέτοιος κίνδυνος.
Από την ερχόμενη Κυριακή, δεν θα ισχύουν πλέον για εμβολιασμένους και αναρρώσαντες από τον κορωνοϊό ορισμένα περιοριστικά μέτρα, όπως για παράδειγμα περιορισμοί επαφής ή απαγόρευση κυκλοφορίας.
«Μετά την επικύρωση του νόμου από την Άνω Βουλή «Bundesrat» (στην οποία εκπροσωπούνται τα 16 κρατίδια), ο οποίος υπερψηφίστηκε προηγουμένως από το ομοσπονδιακό κοινοβούλιο μπορεί να τεθεί σε ισχύ την Κυριακή», ανακοίνωσε η σοσιαλδημοκράτις (SPD) ομοσπονδιακή υπουργός Δικαιοσύνης Christine Lambrecht (SPD).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης