Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Απειλή για χιλιάδες εργαζόμενους, στην αυτοκινητοβιομηχανία, η ηλεκτροκίνηση

Γερμανία: Απειλή για χιλιάδες εργαζόμενους, στην αυτοκινητοβιομηχανία, η ηλεκτροκίνηση

Αυτό το συμπέρασμα προκύπτει από τα στοιχεία έρευνας που συγκέντρωσε το Οικονομικό Ινστιτούτο του Μονάχου και αφορά το μέλλον της αυτοκινητοβιομηχανίας

Περισσότερες από 150.000 θέσεις στη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία κινδυνεύουν να χαθούν έως το 2025, εξαιτίας της στροφής των κατασκευαστών στην κατασκευή ηλεκτρικών αυτοκινήτων, εγκαταλείποντας οριστικά τα βενζινοκίνητα και πετρελαιοκίνητα οχήματα.

Αυτό το συμπέρασμα προκύπτει από τα στοιχεία έρευνας που συγκέντρωσε το Οικονομικό Ινστιτούτο του Μονάχου και αφορά το μέλλον της αυτοκινητοβιομηχανίας στη χώρα.
Τη «ραχοκοκαλιά» του γερμανικού ΑΕΠ και πηγή εργασίας για εκατομμύρια εργαζομένους.

Ποιοι κίνδυνοι προκύπτουν από την στροφή των εταιρειών στην ηλεκτροκίνηση;

Σύμφωνα με τον οικονομολόγο του Οικονομικού Ινστιτούτου του Μονάχου Clemens Fuest, η στροφή στην «πράσινη ενέργεια» αποτελεί τεράστια πρόκληση για τη γερμανική οικονομία και κοινωνία.
Εταιρείες - κολοσσοί της αυτοκινητοβιομηχανίας, όπως ο Όμιλος VW, η Mercedes Benz, η BMW, αλλά και μικρότεροι ανταγωνιστές τους βρίσκονται αντιμέτωποι με ένα μεγάλο δίλημμα.
Η οριστική απεξάρτηση της παραγωγής οχημάτων από την βενζινοκίνηση και την πετρελαιοκίνηση με την ταυτόχρονη στροφή προς την ηλεκτροκίνηση μπορεί να προϋποθέτει μεγάλες επενδύσεις στον Τομέα της Τεχνητής Νοημοσύνης και την πρόσληψη εξειδικευμένου προσωπικού.
Δημιουργεί όμως ερωτηματικά σχετικά με το τι πρόκειται να συμβεί με εκατοντάδες χιλιάδες ανειδίκευτους ή μεσαίας εκπαίδευσης εργαζόμενους, οι οποίεοι εδώ και δεκαετίες απασχολούνται στην παραγωγή παραδοσιακών οχημάτων.

Αντιμέτωποι με την απόλυση 175.000 εργαζόμενοι στην αυτοκινητοβιομηχανία, έως το 2025

Γερμανοί αναλυτές οι οποίοι μελετούν αυτή τη στροφή της αυτοκινητοβιομηχανίας προς την ηλεκτροκίνηση, εκτιμούν ότι τουλάχιστον 175.000 κινδυνεύουν να χάσουν τη δουλειά τους τα αμέσως επόμενα χρόνια.
Το ερώτημα που προκύπτει είναι σχετικό με το τι πρόκειται να πράξει μπροστά στο ενδεχόμενο μιας ξαφνικής μεγάλης αύξησης της ανεργίας.
Ειδικά για την κατηγορία της γενιάς εργαζομένων των «baby boomers», οι οποίοι βρίσκονται πλέον κοντά στη συνταξιοδότηση, αλλά κινδυνεύουν ν΄ απολυθούν αφού θεωρούνται προσωπικό χαμηλής εκπαίδευσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης