Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bostic (Fed Atlanta): Στο 1.000.000 οι νέες θέσεις εργασίας τον Απρίλιο – Δεν μειώνονται οι αγορές ομολόγων

Bostic (Fed Atlanta): Στο 1.000.000 οι νέες θέσεις εργασίας τον Απρίλιο – Δεν μειώνονται οι αγορές ομολόγων

Στη συνολική απώλεια 8 εκατομμυρίων θέσεων κατά τη διάρκεια της πανδημίας αναφέρθηκε ο επικεφαλής της Fed της Atlanta Raphael Bostic υποστηρίζονται ότι πρέπει να διατηρηθεί η χαλαρή νομισματική πολιτική

Σχετικά Άρθρα

Στο 1 εκατομμύριο ή και περισσότερες υπολογίζει τις θέσεις εργασίας πιθανότατα δημιουργήθηκαν τον Απρίλιο, αλλά αυτό δεν θα ήταν αρκετό για να ωθήσει την Ομοσπονδιακή Τράπεζα (Fed) να αρχίσει να συζητά εάν θα προχωρήσει σε μέιωση του ρυθμού των 120 δισ. δολ τον μήνα στην αγορά ομολόγων, επισημαίνει ο πρόεδρος της Fed της  Atlanta Raphael Bostic την Πέμπτη 6 Μαϊου, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters.

Απασχόληση

Ο  Bostic σημείωσε ότι αναμένει «έναν πολύ ισχυρό αριθμό (όσον αφορά τις νέες θέσεις εργασίας και αυτό θα ήταν ενθαρρυντικό», όταν τα τελευταία στοιχεία θα δημοσιοποιηθούν την Παρασκευή 7 Μαΐου 2021.

Όμως, όσον αφορά την έναρξη συζήτησης σχετικά με το πότε πρέπει να αποσυρθεί η χαλαρή νομισματική πολιτική, δεδομένου ότι περίπου 8,5 εκατομμύρια θέσεις εργασίας εξακολουθούν να λείπουν σε σύγκριση με πριν από την πανδημία, «έχω στο μυαλό μου ότι δεν βρισκόμαστε έξω από το δάσος ... Θα εξακολουθήσω την προσπάθεια (σ.σ. ενίσχυσης της ανάπτυξης μέσω της νομισματικής πολτικής).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης