Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συνελήφθη και ο υπουργός Οικονομικών του Κατάρ - Κατηγορείται για πιθανή υπεξαίρεση

tags :
Συνελήφθη και ο υπουργός Οικονομικών του Κατάρ - Κατηγορείται για πιθανή υπεξαίρεση
Ο υπουργός Οικονομικών του Κατάρ, Ali Sharif Al Emadi συνελήφθη και ανακρίνεται σχετικά με ισχυρισμούς για υπεξαίρεση, κατάχρησης εξουσίας

Ο υπουργός Οικονομικών του Κατάρ, Ali Sharif Al Emadi συνελήφθη και ανακρίνεται σχετικά με ισχυρισμούς για υπεξαίρεση, κατάχρησης εξουσίας και εγκλημάτων που σχετίζονται με τον δημόσιο τομέα, σύμφωνα με ανακοίνωση του κρατικού πρακτορείου ειδήσεων QNA την Πέμπτη.
Η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη.
O Ali Sharif Al Emadi είναι υπουργός Οικονομικών στο πλούσιο αραβικό κράτος του Κόλπου από το 2013 και συμμετέχει στο διοικητικό συμβούλιο του ισχυρού κρατικού επενδυτικού ταμείου ύψους 300 δισεκατομμυρίων δολαρίων, της Αρχής Επενδύσεων του Κατάρ. Είναι επίσης πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Εθνικής Τράπεζας του Κατάρ, του μεγαλύτερου δανειστή στη Μέση Ανατολή και την Αφρική.
Ο Ali Sharif Al Emadi ηγήθηκε των οικονομικών πολιτικών του Κατάρ κατά τη διάρκεια της πτώσης των τιμών του πετρελαίου 2014-2015 που ώθησε το μικρό έθνος - καθώς και άλλες χώρες του Κόλπου - να επιταχύνει τα σχέδια διαφοροποίησης της οικονομίας.
Ο Ali Sharif Al Emadi ανακηρύχθηκε ως ο καλύτερος υπουργός του 2020 στην περιοχή από το The Banker, ένα διεθνές περιοδικό οικονομικών που διοργανώνει μια ετήσια γιορτή των υπουργών Οικονομικών.
Το Κατάρ, το οποίο τον επόμενο χρόνο θα φιλοξενήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου, έχει επενδύσει σημαντικά σε υποδομές τα τελευταία χρόνια πριν από την εκδήλωση, πράγμα που σημαίνει ότι οι δαπάνες για μεγάλα έργα πρόκειται να μειωθούν φέτος, ανέφερε το υπουργείο Οικονομικών.
Το πραγματικό ΑΕΠ αναμένεται να αυξηθεί 2,2% φέτος χάρη στη διάθεση εμβολίων, τη σταδιακή χαλάρωση των περιορισμών που σχετίζονται με τον κορονοϊό και την αύξηση της ζήτησης και των τιμών του πετρελαίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης