Διεθνή

Η Tesla αναμένεται να χάσει εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια το 2021...

tags :
Η Tesla αναμένεται να χάσει εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια το 2021...
Η Tesla αποκόμισε 518 εκατομμύρια δολάρια το τελευταίο τρίμηνο πουλώντας δικαιώματα ρύπων
Σχετικά Άρθρα

Η Tesla αναμένεται να απολέσει εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια φέτος, καθώς η αυτοκινητοβιομηχανία Stellantis δεν θα αγοράσει δικαιώματα εκπομπών ρύπων από τον αμερικανικό όμιλο.
Το 2019 η Fiat Chrysler (FCA) συνήψε συμφωνία με την Tesla για να αντισταθμίσει τις εκπομπές των δικών της ρύπων.
Ωστόσο, η Stellantis, που σχηματίστηκε από τη συγχώνευση της Fiat Chrysler και της PSA, εγκατέλειψε τη συμφωνία, καθώς, σύμφωνα με τον CEO Carlos Tavares, η εταιρεία σκοπεύει να εναρμονιστεί πλήρως με τους ρυθμιστικούς περιβαλλοντικούς κανόνες.
΄Oπως μεταδίδουν οι Financial Times, ο Richard Palmer, διευθύνων σύμβουλος της Stellantis, δήλωσε την Τετάρτη ότι περίπου τα δύο τρίτα των 300 εκατομμυρίων ευρώ που διατέθηκαν από την FCA για πληρωμές δικαιωμάτων ρύπων πήγαν στην Tesla το 2020.
«Αυτό το ποσό θα μείνει στα ταμεία της εταιρείας από τη μη συμμετοχή στη συμφωνία που συνήψαμε με την Τesla για την Ευρώπη».
Σημειώνεται πως αρκετές χώρες, συμπεριλαμβανομένων της Κίνας, των ΗΠΑ και της Ευρώπης, επιτρέπουν στις αυτοκινητοβιομηχανίες να τηρούν τους κανόνες εκπομπών, αγοράζοντας «δικαιώματα» από αυτοκινητοβιομηχανίες που πωλούν καθαρότερα οχήματα.
Σε αυτό το πλαίσιο, η Tesla αποκόμισε 518 εκατομμύρια δολάρια το τελευταίο τρίμηνο πουλώντας δικαιώματα ρύπων, με τα καθαρά κέρδη της αυτοκινητοβιομηχανίας να αγγίζουν τα 438 εκατ. δολάρια.
Η εταιρεία κέρδισε σχεδόν 1,6 δισεκατομμύρια δολάρια από πωλήσεις δικαιωμάτων ρύπων σε όλο τον κόσμο κατά τη διάρκεια του 2020.
Σύμφωνα με τους ευρωπαϊκούς κανόνες για τις εκπομπές, οι αυτοκινητοβιομηχανίες έπρεπε να μειώσουν τη μέση παραγωγή CO2 του στόλου τους στα 95 γραμμάρια ανά χιλιόμετρο έως πέρυσι, διαφορετικά θα αντιμετώπιζαν βαριά πρόστιμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης