Διεθνή

ΠΟY: Δημιουργεί παγκόσμιο κέντρο πρόληψης και ανίχνευσης επιδημιών στο Βερολίνο

ΠΟY: Δημιουργεί παγκόσμιο κέντρο πρόληψης και ανίχνευσης επιδημιών στο Βερολίνο
«Η πανδημία της Covid-19 ανέδειξε τα κενά των παγκόσμιων συστημάτων πληροφοριών» ανέφερε ο ΠΟΥ

Ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας Tentros Antanom Gebregesous και η Γερμανίδα καγκελάριος Angela Merkel ανακοίνωσαν τη δημιουργία ενός παγκόσμιου κέντρου πρόληψης και ανίχνευσης επιδημιών στο Βερολίνο.
«Η πανδημία της Covid-19 ανέδειξε τα κενά των παγκόσμιων συστημάτων πληροφοριών για τις πανδημίες και τις επιδημίες», δήλωσε ο διευθυντής του Π.Ο.Υ. σε συνέντευξη Τύπου.
«Οι ιοί μετακινούνται γρήγορα, αλλά τα δεδομένα μπορούν να μετακινηθούν ακόμη πιο γρήγορα. Διαθέτοντας καλές πληροφορίες, οι χώρες και οι κοινότητες μπορούν να είναι πάντα ένα βήμα μπροστά από τους κινδύνους», πρόσθεσε.
Στην περίπτωση της Covid-19, οι πρώτες μολύνσεις αναφέρθηκαν στις 31 Δεκεμβρίου 2019 στην κινεζική πόλη Ουχάν, ενώ η επιδημία κέρδιζε ήδη έδαφος.
Οι διεθνείς ειδικοί στους οποίους ανέθεσε ο Π.Ο.Υ. να μελετήσουν την προέλευση του ιού συμφωνούν ότι η επιδημία μπορεί να είχε ξεκινήσει από τα τέλη Σεπτεμβρίου έως τις αρχές Δεκεμβρίου.
«Είναι το σύστημα EIOS (η πλατφόρμα επιδημιολογικής επαγρύπνησης του Π.Ο.Υ.) που συνέλεξε τις πρώτες αναφορές για έναν νέο ιό στην Ουχάν, στην Κίνα, τις πρώτες ώρες της 31ης Δεκεμβρίου 2019», εξήγησε ο Tentros.
«Σκοπός μας είναι ο Κόμβος (Hub) του Π.Ο.Υ. να κάνει αυτή τη δουλειά να γίνεται με μεγαλύτερη ταχύτητα, παράγοντας καλύτερα δεδομένα και καλύτερες αναλύσεις», είπε.
Με χρηματοδότηση 30 εκατ. ευρώ ετησίως από τη Γερμανία προς το παρόν, θα αποτελέσει τμήμα του Π.Ο.Υ. που εκτιμά πως θα είναι αναγκαία περισσότερα κεφάλαια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης