Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισραήλ: Τέλος εποχής για Netanyahu (;) - Ο πρόεδρος έδωσε εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στον ηγέτη της αντιπολίτευσης

Ισραήλ: Τέλος εποχής για Netanyahu (;) - Ο πρόεδρος έδωσε εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στον ηγέτη της αντιπολίτευσης
Ο πρόεδρος του Ισραήλ Reuven Rivlin έδωσε εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στον ηγέτη της αντιπολίτευσης
Σχετικά Άρθρα

Ο πρόεδρος του Ισραήλ Reuven Rivlin ανακοίνωσε ότι έδωσε διερευνητική εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στον ηγέτη της αντιπολίτευσης Yair Lapid, αφού ο απερχόμενος πρωθυπουργός Benjamin Netanyahu δεν κατάφερε να βρει συμμάχους ώστε να σχηματίσει κυβέρνηση.
«Μίλησα με τον Yair Lapid και του είπα ότι του δίνω την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης», είπε ο Rivlin.
Η διορία που είχε δώσει ο πρόεδρος στον απερχόμενο πρωθυπουργό, μετά τις βουλευτικές εκλογές της 23ης Μαρτίου, έληξε τα μεσάνυχτα.
Ο Netanyahu δεν μπόρεσε να εξασφαλίσει τη στήριξη άλλων κομμάτων ώστε να αποκτήσει πλειοψηφία (61 βουλευτές) στην Κνεσέτ, το ισραηλινό κοινοβούλιο.
Ο Rivlin δέχτηκε το πρωί τον Lapid καθώς και τον Naftali Bennett, τον ηγέτη του δεξιού, ριζοσπαστικού κόμματος Γιάμινα, που του ζήτησαν και οι δύο να τους δώσει την εντολή.
Παράλληλα, ο ίδιος ζήτησε από τα κόμματα να του προτείνουν πιθανούς υποψηφίους.
«Από τις προτάσεις που έλαβα είναι σαφές ότι ο βουλευτής Lapid είχε τις περισσότερες πιθανότητες να σχηματίσει κυβέρνηση», εξήγησε ο πρόεδρος.
Ο Lapid είναι ο ηγέτης του κεντρώου κόμματος Γες Ατίντ («Υπάρχει μέλλον»), που ήρθε δεύτερο στις εκλογές, αναδεικνύοντας 17 βουλευτές. Στόχος του είναι να σχηματίσει κυβέρνηση εθνικής ενότητας, με τη συμμετοχή δεξιών και αριστερών κομμάτων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης