Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ινδία: Στα δικαστήρια για να εξασφαλίσουν οξυγόνο καταφεύγουν τα νοσοκομεία

Ινδία: Στα δικαστήρια για να εξασφαλίσουν οξυγόνο καταφεύγουν τα νοσοκομεία
Το Δελχί καταγράφει περίπου 20.000 νέα κρούσματα κορωνοϊού καθημερινά

Στο έλεος του κορωνοϊού βρίσκεται η Ινδία.
Τα νοσοκομεία δεν έχουν οξυγόνο ώστε να χορηγήσουν στους ασθενείς που δίνουν μάχη για τη ζωή τους και έτσι αποφάσισαν να προσφύγουν στα δικαστήρια ελπίζοντας να βρουν λύση την ώρα που οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι επιρρίπτουν ευθύνες ο ένας στον άλλον.
Δύο δικαστές στο Ανώτερο Δικαστήριο του Νέου Δελχί πραγματοποιούν σχεδόν καθημερινά τηλεδιασκέψεις εξετάζοντας αιτήματα από νοσοκομεία που επικαλούνται το συνταγματικό δικαίωμα που ισχύει στη χώρα για την προστασία της ζωής.
Τοπικοί και ομοσπονδιακοί αξιωματούχοι παρακολουθούν τις τηλεδιασκέψεις.
Μάλιστα δικηγόροι υποστηρίζουν ότι οι παρεμβάσεις του δικαστηρίου έχουν σώσει ζωές.
Την Κυριακή, με μόλις 30 λεπτά οξυγόνου να υπολείπονται για 42 ασθενείς με covid-19 που νοσηλεύονται στο νοσοκομείο Sitaram Bhartia και χωρίς να διαφαίνονται στον ορίζοντα νέες προμήθειες, οι νοσοκομειακές αρχές προσέγγισαν το δικαστήριο του Νέου Δελχί ως μια «τελευταία ελπίδα» για να λάβουν βοήθεια, λέει ο δικηγόρος τους.
Το δικαστήριο διέταξε την τοπική κυβέρνηση του Νέου Δελχί να φροντίσει άμεσα για την παροχή των προμηθειών.
«Φιάλες οξυγόνου έφθασαν λίγο μετά την ακροαματική διαδικασία και μια δεξαμενή έφθασε λίγες ώρες αργότερα», είπε ο ίδιος.
Η έλλειψη ιατρικού οξυγόνου στοιχειώνει την πόλη των 20 εκατομμυρίων κατοίκων εδώ και περίπου δύο εβδομάδες, με ασθενείς να πεθαίνουν από ασφυξία σε νοσοκομειακές κλίνες, σε ασθενοφόρα και σε εξωτερικούς χώρους στάθμευσης.
Το Δελχί καταγράφει περίπου 20.000 νέα κρούσματα κορωνοϊού καθημερινά.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης